Alanya Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya mazeret bildiren MHP’den Adem Er, Kerim Ertekin, Kerim Aydoğan; AK Parti’den Mehmet Şenli; İYİ Parti’den Hasan Basar, Hacı Mevlüt Zavlak ve Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Bağışlar katılmadı. Gündem maddeleri öncesi grup sözcüleri ve Başkan Yücel, gündeme dair konuştular. 
Başkan Yücel, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardından Alanya olarak yapılan ve yapılmakta olan dayanışma faaliyetlerine yönelik açıklamalarda bulundu. 


Alanya olarak ‘gün birlik, beraberlik içinde olma ve yaraları birlikte sarma vakti’ anlayışı depremzedelere yardım için ilk günden itibaren çalışan, otellerini ve evlerini depremzedelere açan, Alanya’dan afet bölgesine gidip bütün çalışmalara destek olan, yardım kampanyasına destek veren herkese şükranlarını sundu. 
Depremin ardından binlerce artçı sarsıntı meydana geldiğini vurgulayan Yücel, “Türkiye bir deprem ülkesi ve biz her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmalıyız. Hem devlet hem de sivil olarak toplumun tamamının afet bilincini de göre hazırlanması, eğitilmesi, afetlere karşı hazır bulundurulması çok büyük önem arz etmektedir. Geleceğin Türkiyesi’nde böyle büyük acılar yaşamak için depreme dayanıklı binalar yapmak kadar tüm çocuklarımızı ve toplumu depreme hazır ve bilinci olarak yetiştirmek için çalışmalıyız” dedi. Yücel, depremlere hazırlık konusunda konunun yetkilileri ile yaptıkları toplantılara devam edeceklerini belirtti. 


Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarında yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 37. Maddesi uyarınca belediyenin 2023 gelir gider bütçe kalemlerine toplam 1 milyar 250 milyon TL ek ödenek verilmesi oylandı. Komisyondan oy çokluğu gelen madde mecliste de MHP ve AK Parti’nin oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi. İlgili maddeye CHP ve İYİ Parti şartlı çekimser kaldı. Alanya Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 1 milyar 775 milyon TL olarak açıklanmıştı.