Alanya’dan yola çıkarak Çatalca’da şehit olan Alaiye Redif Taburu’nun şehadetinin 110. yılı Alanya Belediyesi tarafından hazırlanan özel bir programla anıldı. Programa Alanya Belediye Başkan Vekili Mustafa Tuna, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Alanya’daki siyasi partilerin  başkanları, sivil toplum örgütleri, oda ve derneklerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, Alanya Belediye Mehter Takımı’nın gösterisi ile başladı. Ardından, Kazım Bulut Cami İmam Hatibi Mehmet Zeybek şehitlerimiz için Kuran’ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi ve şehitlerimiz dualarla anıldı. Program Alanya Belediyesi tarafından Alaiye Redif Taburu’nun 110. yılı anısına özel olarak hazırlatılan belgesel gösterimi ile sürdü. Yaklaşık 1 saat süren belgesel, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Alanya Belediye Başkan Vekili Mustafa Tuna, günün anlamına değinen bir konuşma gerçekleştirdi. Tuna konuşmasında, “Ülkemiz için canını veren bütün şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Birinci Balkan Harbinde Çatalca Muharebelerinde vatan topraklarını düşmanlarına çiğnetmemek için Alanya’dan cepheye koşan ve bir baskınla şehadet şerbetini içen atalarımızın anılarını yaşatmak ve onların yaşadıklarını gelecek kuşaklara aktarmak bir belediye olarak bizim için önemli bir görevdir.” dedi.

Başkan Vekili Mustafa Tuna, “Belediye olarak bir nebze de olsa bu topraklar için şehit düşen atalarımıza borcumuzu ödeyebildiysek kendimizi bahtiyar sayarız. Tekrar şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyorum.” diye konuştu.

Mustafa Tuna konuşmasının ardından belgesel yapımında yer alan Profesör Doktor Mehmet Ak’a ve Belgesel Yapımcısı Süleyman Erman’a plaket takdim etti. Daha sonra ise protokol üyeleri ve vatandaşlar Alaiye Redif Taburu fotoğraf Sergisi’ni gezdi.