Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya yeniden göreve seçilmesinin ardından tamamladığı ilk yılını değerlendirdi. 25 Mart 2022’deki oda seçimini kazanarak tekrar başkanlık koltuğuna oturan Akkaya, geride kalan bir yıl boyunca yapılan çalışmalar ve verilen hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Önce taksici esnafının muhasebe kayıtları ile ilgili açıklama yapan Akkaya, “Taksilerde çalışan şoförlerimiz vardı. Sigortalı gösterilen şoförlerin muhasebe kayıtları dışardaydı. İlk etapta bir muhasebe programı satın alarak dışarıdan tutulan sigortalı muhasebe kayıtlarının odamız bünyesinde tutulmasını sağladık. Geçtiğimiz yıldan bu yana taksici esnafımızın 3 defa taksimetre zammı alması noktasında önayak olduk. 3 defa taksimetre ayarlaması yapıldı. Geçtiğimiz yıl 8 lira olan kilometre bu yıl 16 lira. 20 lira olan indi bindi ücreti de 45 lira oldu. Bu yaklaşık yüzde 125 gibi bir artışa tekabül ediyor” dedi.  

“DEPREM NEDENİYLE İPTAL ETTİK”

3 dönem başkanlık yapmış olduğu dönemde evlenen üyelere altın takılması geleneğini sürdürdüklerini aktaran Akkaya, esnafa sosyal aktivite amacıyla Kapadokya’ya gezi düzenlemek istediklerini ancak yaşanan deprem felaketi nedeniyle organizasyonu iptal ettiklerini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Şoför Cup Turnuvası’nın güzel bir organizasyon olduğunu söyleyen Akkaya, buna devam edeceklerini duyurdu. 

Deniz Çalışkan, Alperen Ocakları Antalya İl Başkan Yardımcılığı’na atandı  Deniz Çalışkan, Alperen Ocakları Antalya İl Başkan Yardımcılığı’na atandı 

“38 BİN TL CİVARINDA BORCUMUZ KALDI”

Geçtiğimiz yönetimden devrolmuş olan ödenmesi gereken vadeli çeklerin tamamına yakınının ödediklerini açıklayan Akkaya, “Bu ayın sonu ve temmuzun sonuna 38 bin lira civarında 2 çek borcumuz kaldı. Diğer çeklerimizi ödedik” diye konuştu.  

“DURAKLAR İLE İLGİLİ RAPOR HAZIRLANDI”

Çağa ayak uydurmak için çalışmalar yaptıklarını açıklayan Akkaya, 

“Alanya’da faaliyet gösteren 55 taksi durağının daha verimli nasıl çalışabileceği ile ilgili Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile çalışma içerisinde girdik. Taksi duraklarının daha verimli nasıl çalışabileceği konusunda bir rapor hazırlandı. Bu konudaki çalışmayı da Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) teslim ettik. Modern çağa ayak uydurmak için yazılım geliştirdik. Alanya’da Taksi adında taksi çağrı sistemi geliştirdik. Bu çağrı sisteminin gerekli tanıtımı yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile bu yazılımı yapan kişiyi tanıştırdım. Büyükşehrin ve UKOME’nin de bu konuda desteği olursa kendine özgü, kendi isteklerimizin yer aldığı bu taksi çağrı sistemi kullanılacak” ifadelerini kullandı. 

“BURS RAKAMINI ARTIRDIK”

Seçim öncesinde vadettikleri oda kaydı için üyelerden imza sirküsü ile ilgili ücretleri almayacakları sözünü yerine getirdiklerini belirten Akkaya, 2005’ten bu yana esnaf çocuklarına verilen burs rakamını artırarak bunu sürdürdüklerini paylaştı. Akkaya, “Ramazan’da yine iftar yemeğimizi vereceğiz. Yine odamızın düğün salonunda üyelerimizin ve çocuklarının düğünleri bedava yapılmıştı. Yeni geliştirdiğimiz bir hizmetle birinci dereceden yakınları rahmetli olan üyelerimize odasının yanında olduğunu hissettirmek için onlara taziyelik adı altında çay, şeker, su gibi erzakları, malzemeleri tedarik ediyoruz” dedi. 

“EKSİKLERİMİZİ DE GİDERECEĞİZ”

Plaka kalıp sistemi ile ilgili düzenleme yaptıklarını söyleyen Akkaya, “Plaka harf grubumuz ve alfabemizi genişlettik. Plaka odasını revize ettik. Eksiklerimiz olmuş olabilir. Göreve başlayalı bir yıl oldu. Eksiklerimizi de gidereceğiz” diye konuştu.