Ülke genelinde 1964 yılından bu yana 29 Mart- 4 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası bu yıl ‘Pandemi Sürecinde Kütüphanecilik’ ve ‘Çağları Aşan Söz’ temasıyla kutlanacak. 
57’nci Kütüphanecilik Haftası’na özel hazırladıkları video klip ile kitap severlere ulaşmayı hedeflediklerini belirten Alanya İlçe Halk Kütüphanesi'nde görevli Kütüphaneci Emine Öz, "Pandemi halkla iç içe olan kütüphane ve kütüphane hizmetlerini de olumsuz olarak etkiledi. Ortak yaşam alanlarında uyulması zorunlu sosyal mesafe, maske ve temizlik ilkelerine kütüphanemizde de azami düzeyde dikkat edilerek, iade alınan kitaplar 1 gün süresiyle depomuzda bekletilip hijyeni tamamlandıktan sonra raflara yerleştirilmektedir. Aynı şekilde ders çalışmak, kitap okumak ve araştırma yapmak için kullanılan okuma salonlarımız da kişi sayısı sınırlı tutularak ve mesafeli oturma planları göz önüne alınacak şekilde birer kişi çalışılmasına müsaade edilmektedir” dedi. 
‘ONLİNE DE FAYDALANILABİLECEK’
Vatandaşların tüm yurdu kapsayan online hizmetlerle evlerinden kütüphane hizmetlerine erişebileceklerini belirten Öz, “Hayat Eve Sığar sloganıyla hayata geçirilen ‘Kütüphanem Cepte’ mobil uygulaması, karantina sürecinde kültür ve sanat dünyasında da durma noktasına gelen etkinliklere, her türlü bilgi ve kaynağa ve 17 bin e-kitaba cep telefonunuz veya bilgisayarınız üzerinden ücretsiz bir şekilde ulaşmanıza imkan sağlıyor. Aynı zamanda görme engelli vatandaşlarımız da ‘konusankitaplik.mkutup.gov.tr’ adresinden hizmet veren ‘Milli Kütüphane Konuşan Kitaplık’ uygulamasını yükledikleri takdirde 11 profesyonel kayıt stüdyosunda hazırlanan sesli kitaplara erişim sağlayabileceklerdir.” şeklinde konuştu. 
‘KORKMADAN KÜTÜPHANELERE DAVET EDİYORUZ’
Açıklamasında Halk Kütüphanesi’nin önemine bir kez daha vurgu yapan Öz, “Kültür, sanat, iletişim ve bilgi merkezi olmanın yanı sıra yaşam boyu süren eğitimimizin devam etmesine yardımcı olan Halk Kütüphaneleri, okuma alışkanlığının tabana yayılmasında halkının yanında olmakta, onların ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler ve materyaller sağlamaktadır. Alanya İlçe Halk kütüphanesi olarak bizler pandemi sürecinde tüm önlemlerimizi alarak hijyen ve mesafe kurallarını titizlikle uyguluyoruz.  Alanya halkı ve öğrenciler korkmadan kütüphaneye gelip burada zaman geçirebilirler. Herkesi kütüphanemize davet ediyor ve 57. Kütüphane Haftalarını kutluyoruz” ifadelerini kullandı – Haber Merkezi