Rekreasyon Çalışmaları ve Araştırmaları Derneği (REKÇAD) tarafından 17-20 Mayıs tarihleri arasında “Rehabilitasyon Sürecinde Rekreasyon ve Spor Yönetimi” felsefesiyle düzenlenen ‘4. Uluslararası Rekreasyon ve Spor Yönetimi Kongresi’ Club Calimera Serra Palace’da gerçekleştirildi. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Dünya Rekreasyon Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ‘4. Uluslararası Rekreasyon ve Spor Yönetimi Kongresi’ne 58 farklı üniversiteden, farklı disiplinlerden 350’nin üzerinde bilim insanı 189 bildiri ile katılım sağladı.
KONGREYE PROTOKOL BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Kongreye, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitim Dairesi Başkanı Şükrü Yılmaz, Rekreasyon Çalışmaları ve Araştırmaları Derneği (REKÇAD) Başkanı Prof. Dr. Bülent Gürbüz, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Tatar, ALKÜ Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş, Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Kıldırgıcı, Alanya Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Eşref Sarı, Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan ve Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Koordinatörü Zafer Aslan katıldı.
“KONGRENİN KALİTESİNİ HEP BİRLİKTE GÖRDÜK”
REKÇAD Onursal Başkanı Prof. Dr. Ümit Kesim’in çevrim içi katıldığı ve REKÇAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Gürbüz’ün konuşmalarıyla başlayan 4. Rekreasyon ve Spor Yönetimi Kongresi’nin açılış töreninde ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın konuşmaları da büyük ilgi gördü. Kongreye olan ilginin ve katılımın her geçen gün arttığına değinen Rektör Kalan, “2 yıldır üniversitemizin katkıları ve spor bilimleri fakültemizin yoğun katılımlarıyla devam eden kongrede uluslararası alanda uzman olan davetli misafirlerimiz, bakanlık ve sektör temsilcileri ve çok farklı üniversitelerden katılımın yoğun bir şekilde arttığı kongrenin kalitesini hep birlikte görmekteyiz” dedi.
“FAKÜLTEMİZİN BAŞARI GRAFİĞİ YÜKSEK”
Rekreasyon aktivitelerine zaman buldukça katıldığına değinen Rektör Kalan, “Rekreasyon aktivitelerine Spor Bilimleri Fakültemiz ile zaman buldukça katılıyorum. Spor Bilimleri ailemizin ulusal ve uluslararası arenada başarı grafiği her geçen gün artmaya devam ediyor. Son olimpiyatlara 3 sporcumuzun katılması, Seren Ay Çetin’in profesyonel boksta dünya gümüş kemerini ülkemize getiren ilk sporcu olması ve yakın zamanda unvan maçında kemerini koruyarak, altın için müsabakaya çıkmaya hak kazanması ülkemiz ve üniversitemiz adına büyük mutluluk vermektedir. Akademik anlamda da başarı grafiği yükselen spor bilimleri ailemize tüm desteğimizi sunmaktayız. Deprem zamanı üniversitemizin sağlık, barınma, temel ihtiyaçlarını karşılamada fiziksel ve psikolojik destek noktasında fakültemizin “rehabilitasyon sürecinde rekreasyon ve spor yönetimi” temasına uygun olarak önemli katkıları oldu” diye konuştu.
“ÖNCÜLÜK EDİYORUZ”
Kongrenin önemini vurgulayan REKÇAD Başkanı Prof. Dr. Bülent Gürbüz, “Ülkemizin spor bilimleri alanında ulusal, uluslararası akademisyen, bakanlık temsilcileri, spor federasyonları ve sektör yöneticilerinin de bulunduğu 350’nin üzerinde katılımcı 4 gün süresince “Rekreasyon ve Spor Yönetimi” ile ilişkilendirilebilecek tüm konularda 189 özgün ve değerli çalışmalarını bu kongrede paylaştılar. Her geçen yıl kalitesi ve katılım sayısı artan bilimsel şölen havasında gerçekleşen uluslararası kongre, ülkemiz rekreasyon ve spor yönetiminin her yönüyle gelişmesi adına alana öncülük etmektedir” ifadelerini kullandı. 
DÜNYANIN ÖNDE GELEN İSİMLERİ KATILDI
Rekreasyon ve Spor Yönetimi alanında Dünyanın önde gelen akademisyenleri Prof. Dr. Atara Sivan “Leisure Education and Human Rights: From Advocacy to Practice”, Prof. Dr. Lynn Jamieson “Discovering the Competencies Needed in Recreation and Sport Environments: Forty Years of Research and Replication”, Assoc. Prof. Dr. William D. Ramos “Improving Quality of Life through Leisure Services” ve Assist. Prof. Dr. Steve Wolter’ın “Urban Parks, Recreation and Public Health” konu başlıklarıyla davetli konuşmacı olarak katıldığı sempozyumlara genç araştırmacılar yoğun bir şekilde katılım gösterdi.
“ÜNİVERSİTEMİZDEN ÜST DÜZEY DESTEK GÖRDÜK”
Organizasyonun içinde gönüllü olarak bulunan herkesin gönül vererek büyük gayretler sergilemesi neticesinde bu noktaya gelindiğine değinen Rekreasyon Bilim Kurulu Başkanlığını da üstlenen Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş, “Öğretim üyelerimiz ve lisansüstü öğrencilerimiz bu yıl 21 sözlü sunum ile katılım göstererek, geçen yıla göre sözlü sunum sayısında artış oldu. Üniversitemiz kongreye önemli katkılar sağladı ve yöneticilerimiz bizlere moral oldu. Katkı veren herkese çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi. – Haber Merkezi

ALKÜ’de Turizm Haftası etkinlikleri başladı ALKÜ’de Turizm Haftası etkinlikleri başladı