Alanya Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı meclis toplantısında ilginç bir gündem maddesi görüşmesi oldu. Meclis gündemine sonradan dâhil edilen ve İYİ Parti Meclis Üyesi Hasan Basar ile MHP Meclis Üyesi Kayhan Balta’nın birlikte verdiği önerge tartışmalara neden oldu. Mahmutlar’da yapımı yürütmeyi durdurma kararı ile durdurulan alışveriş merkezi inşaatının bölgede mağduriyet yarattığını ve belediyenin de zarar gördüğünü dile getiren Basar ve Balta, belediyenin talebi ile konulan yürütmeyi durdurma kararının iptali için Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e yetki verilmesini istedi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konuyu meclis üyelerinin oylarına sunacağı sırada ilginç gelişmeler yaşandı. 
CHP, AK PARTİ VE İYİ PARTİ OY KULLANMAYI REDDETTİ
Oylama sırasında söz alan CHP Alanya Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Erkan Demirci, kendilerine gol atıldığını ifade ederek, “Böyle bir maddeden haberimiz yoktu. En azından kendi aramızda görüşme imkânımız olurdu. Bu kadar önemli bir konu bir anda oylanamaz. Kaldı ki böyle konuların öncelikle komisyona havale edilmesi gerekiyor. Komisyona havale edelim bu süreçte bizde konuyu hukukçularımız ile görüşelim. Buna göre karar verelim.” Dedi. İyi Parti Grup Sözcüsü Mevlüt Zavlak’ta konunun önce komisyona sevk edilmesini bir anda karşılarına çıkan bu konuyu oylamayacaklarını söyledi. AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş’te yasal sürecin takip edilmesi gerektiğini ifade ederek parti olarak oy kullanmayacaklarını söyledi. 
YÜCEL, “6 AYDIR KONUŞUYORUZ”
Başkan Yücel ise konunun sene başından beri görüşüldüğünü ifade ederek, “Sene başından beri konuyu herkesle görüştük. Burada hem belediyenin hem de vatandaşların mağduriyeti var.Daha önce konuştuk konuya ilişkin bilgi sahibi durumdasınız. Komisyona sevk etmeyi değil gündem maddesini oylayacağız.” Dedi. 
İYİ PARTİ VE CHP’DE 2’ŞER FİRE
Konuşmaların ardından Başkan Yücel konuyu meclis üyelerinin onayına sundu. MHP’de meclise katılmayan Emine Çalış dışında 13 üye evet oyu verirken Başkan Yücel’in de oyu ile birlikte 14 evet oyu çıktı. Ayrıca, oylamaya katılmama kararı alan CHP’den Nazmi Zavlak ve Hüseyin Yaman İyi Parti’den ise Hasan Basar ve Halit Öztürk evet oyu kullanınca 18 oyla madde kabul edildi. Oylamayı reddeden üyeler meclise katılmamış olarak göründüğü için madde oy birliği ile kabul edilmiş sayıldı. Başkan Yücel, yürütmeyi durdurma kararının iptali ile ilgili yetkilendirmeyi almış oldu. 
DEMİRCİ’DEN DEĞERLENDİRME
CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, konuya ilişkin değerlendirmesinde “oylamaya katılan meclis üyesi arkadaşlarımızın fikirlerine saygı duyuyoruz. Biz hukukçulara danışmak gerektiğini acele etmememiz gerektiğini söyledik nende böyle bir karar verdiler bende anlayamadım.” dedi. – Burak Gül 
 

Editör: TE Bilisim