Korona virüsle mücadelenin seyrinin masaya yatırıldığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasında öne çıkanlar şöyle:

- Vaka sayılarını süratle 5 binin altına indirmeliyiz. 

- İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecek. 

- Yeme içme sektöründe sadece paket servisle hizmet verilebilecek. Şartları uygun olan işletmeler bu hizmeti gerektiğinde kesintisiz devam ettirebilecek.

- Zincir marketler Pazar günleri kapalı olacak. Diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek.

- Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak. Şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasite ile çalışabilecek. 

- Önceki uygulamalardan farklı olarak konaklama tesislerindeki rezervasyonlar sokağa çıkma ve şehirler arası sokak kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecek.

- Hizmetlerini sürdürecek olan kamu kurumlarındaki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirilecek. Uzaktan çalışan kamu personeline sokağa çıkma sınırlamasına tabi olacak. 

- Ana okulu, kreş, 8. ve 12. Sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek. Tüm sınavlar ertelenecek. 

- Tarım sektöründe çalışanların faaliyetlerini salgın tedbirleriyle uygun şekilde yürütebilmesi için gereke düzenlemeler ayrıca yapılacak. 

- İhtiyaçlarını karşılamak için yaşlı ya da ağır hastalığı olan vatandaşlar vefa ekiplerinden destek isteyebilecek.