Gerçekten aç mısınız? Yoksa can sıkıntısından mı? Yemek yemek istiyorsunuz bu yazıda bunun farkına varalım ...
Gerçek açlık can sıkıntısından kaynaklı açlıktan daha farklıdır. Sağlığınızı korumak için düzenli olarak beslenmek günlük aktiviteler için enerji sağlamak için önemlidir. Bazı insanlar kilo vermeye çalışırken öğün atlar, ki bu genellikle ters etki yapar çünkü öğünler arasında çok uzun açlık sürelerinin olması bir sonraki öğünde aşırı yemeye neden olabilir. Ya da el titremesi veya mide bulantısı gibi sorunlar görülebilir. Bu yüzden çok fazla açlık hissi duyana kadar öğün yapmayı beklemeyin.
Psikolojik olarak mı açsınız? 
Fiziksel açlık boş bir mide tarafından tetiklenirken psikolojik açlığa birçok faktör neden olur. İşte en yaygın psikolojik açlık tetikleyicilerinden bazıları…
-    Stres: Kronik zihinsel stres, açlık hormonlarınızı tetikleyerek yemek yeme isteğini tetikleyebilir. Bu tür hormonal değişiklikler, fazla kiloya sahip kişilerin stres kaynaklı gıda isteklerine daha duyarlı olmasına neden olabilir.
-    Sosyalleşme: Çevrenizdeki insanlarla yemek yerken veya içerken, aç olmasanız bile birlikte ortak bir paylaşım adına yemek yeme olasılığınız daha yüksek olabilir.
-    Uykusuzluk: Uykunun yeme alışkanlıklarınız üzerinde güçlü bir etkisi vardır. Yeterince uyumayan kişilerin daha fazla kalori aldığını, daha fazla atıştırdığını ve kilo alma olasılıkları daha yüksektir.
ÖNCE  1 BARDAK SU İÇİN …
Bazen susuzluk hissi fiziksel açlık gibi hissedilebilir. Gerçekten aç olup olmadığınızı ikinci kez anlamak istiyorsanız, bir bardak su içmeyi deneyin. Daha sonra hala aç hissediyorsanız, sağlıklı bir yemek veya atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.
Özetle, aç hissetmediğinizde, özellikle sıkıldığınızda bile yemek yemek kolaydır. Alışkanlıktan kaynaklanan, can sıkıntısından yemek, istenmeyen kilo alımına yol açabileceğinden kilo problemi yaratabilir. Bu yüzden öğünlerinizi daha düzenli tükettiğinizde  bu sorun kalkacaktır.