Alanya Müftülüğü tarafından Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik talim, tecvit, tashih-i huruf ve meharic-i hurufla ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun bir şekilde okumalarını sağlamak amacıyla “Talim ve Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Programı” düzenlendi. Programın sonunda yapılan bitirme sınavından başarılı olan görevlilere Hayriye Hanım Kız Kur’an Kursu’nda düzenlenen törende Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından katılım belgesi takdim edildi. Program kapsamında Kur’an Kursu öğreticilerine İstanbul Müftülüğü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Merve Koca tarafından çevrimiçi olarak “Çocuk ve Gençlerde Etkili İletişim” konulu seminer verildi.
Çeşitli hususlarda görüş alışverişinde de bulunulduğu program Müftü İlhan’ın başarılı olan personeli tebrik etmesiyle sona erdi.

TASHİH-İ HURUF EĞİTİMİ NEDİR?

Tashih-i huruf eğitimi, Kur'ân harflerinin, mahreçlerine ve sıfatlarına uygun olarak telaffuz edilip Kur'ân-ı Kerim tilavetinde tecvit kurallarının eksiksiz biçimde uygulanması için yapılan eğitim-öğretim faaliyeti olarak tanımlanır.