Projenin ilk uygulama gününde Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Anaokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. İlk olarak okul Müdürü Saliha Sündüs’ten okulun durumu ve öğrenciler hakkında bilgiler Alanya Kaymakam Ürkmezer daha sonra Oyun Dostu Park uygulama alanını inceleyerek öğrencilerle birlikte vakit geçirdi. 
“ÇOCUKLAR AÇIK ALANLARDA KENDİ BAŞLARINA OYUN KURUYOR”
Proje ile çocukların sıfır atık çerçevesinde çeşitli malzemeler kullanarak hem oyun oynayacağını hem de yaratıcılıklarını geliştireceğini ifade eden Kaymakam Ürkmezer, “Çocuklarımızın farklı materyaller kullanarak oyun oynamalarını sağlayan bu proje ile çocuklarımız açık alanlarda kendi başlarına oyun kuruyor. Daha önce belediyemizin çeşitli parklarında uygulanan etkinliği artık Alanya’mızın yaş grubuna uygun okullarında da uygulamaya başladık. Bu projede emeği geçen ve iş birliği yaptığımız herkese teşekkürler” dedi. 


FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU
Ardından anasınıfı öğrencilerini ziyaret eden Ürkmezer, öğrencilerin serbest çalışma ve boyama ders etkinliklerini izleyerek onlarla sohbet etti. Sınıf ziyaretlerinin ardından toplantı yapan Ürkmezer, öğretmenlerle Ahenk Projesi hakkında konuşarak yapılabilecek çalışma ve faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ürkmezer’e okul ziyaretinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik eşlik ettiler. – Haber Merkezi