AGC Başkanı Coşkun'un açıklaması şöyle: “Gazetecilerin özlük haklarını düzenleyen 212 sayılı Basın İş  Kanunu’nun 10 Ocak 1961’de kabul edilmesiyle 61 yıldır 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. Ancak günden güne zorlaşan çalışma koşulları  nedeniyle gazeteciler 10 Ocak'ta daha çok sorunlarını konuşur hale gelmişlerdir.
Uluslararası 2021 Basın Özgürlüğü Endeksi'nde ülkemizin  sıralaması basın emekçilerinin ne kadar zor koşullar altında çalıştığının en önemli göstergesidir. 
Halen ağır şartlar altında yaşamını sürdüren medya kuruluşları ve basın emekçileri Basın Meslek Yasası'nın çıkarılması başta olmak üzere, basın özgürlüğünü geliştirecek bir çok konuda yasal düzenleme beklemektedir. 
Öte yandan, gazete maliyetlerini oluşturan kâğıt, kalıp ve mürekkep başta olmak üzere tüm malzemelerin edinme bedelleri öngürülemeyecek düzeyde artmış, buna karşın, sektörün gelirlerinde artış bir yana göreceli azalmalar meydana gelmiştir.
Bu durum gazetelerin kapanma riskini artırırken basın emekçilerini de işsizlik riski ile karşı karşıya bırakmaktadır.
Bununla birlikte, gazeteciler koşullar her ne kadar olumsuz olsa da görev ve sorumluluk bilinci ile Basın Meslek İlkelerine bağlı kalarak mücadelelerine devam etmektedirler.
Bu vesile ile tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."  - Haber Merkezi