Organizatörlüğünü New York'tan uluslararası bir mankenlik ajansı olan IMA Model Ajansı'nın yaptığı yarışmaya farklı ülkelerden 20 kadın katılıyor. Yaşları 35 ila 70 arasında olan her katılımcı profesyonel fotomodellerden oluşuyor. Ön elemeleri kendi ülkelerinde gerçekleştirilen yarışmacıların belirlenmesinde, uluslararası dergilerde fotoğraflarının yayınlanmış olması en önemli kriter oldu.

Yarışmanın ana fikri, bir kadının güzelliğinin yaşla birlikte ortaya çıkmasına dayanıyor. 35+ mankenlik son yıllarda global moda endüstrisinde yükselen bir trend. Yarışmanın organizatörü Veronika Lemle, alanında gerçek bir profesyonel. Veronica Lemle, manken koçu, yaşlı model PR manager ve ünlüler için stilist olarak faaliyet gösteriyor. ABD’deki en başarılı online moda ve stil akademilerinden olan IMA Model Agency New York’un kurucusu. IMA Model Agency akademisinin mezunları dünyanın her tarafına yayılmış durumda. Alanya'da yaşayan gazeteci ve yazar Victoria Zamyatina da IMA Model Ajansı'ndan mezun oldu. Zamyatina, bir tasarımcı olarak il kez doğu kıyafetlerinden oluşan koleksiyonunu sunacak. Alanya’da düzenlenecek WORLD AGE+ MODEL AWARDS’de sunacak.

Natalya Rasskazova, Lyubov Pirogova ve Elena Oz gibi ünlü tasarımcılar da koleksiyonlarını sergileyecek. Alona Bukreeva Zeytun yarışmanın özel misafiri olarak yarışma jürisinde yer alacak. Alanya’daki kuyumculardan Golden Eye Jewellery & Watches işletmecileri Ender ve Önder İncioğlu kardeşler yarışmada kendi marka yüzlerini seçecek.
Yarışma finalistleri, 26 ve 27 Kasım’da birçok etkinliklerde bulunacak. Finalistler fotoğraf çekimlerine katılacak ve Sunprime C-Lounge otelin şefinden geleneksel Türk yemekleri hakkında bir masterclass’da Türk yemekleri kursu alacak. Kırmızı elbiseler giyerek yürüyüş yapacak olan yarışma finalistleri daha birçok önemli faaliyetlerde bulunacak. Yarışmaya katılım, yarışmacıların  uluslararası mankenlik dünyasında kendilerini tanıtmaları, aynı zamanda statülerini ve kişisel markalarını yükseltmeleri açısında son derece önem taşıyor.