Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tüm ülkede seferlik hali devam ediyor. Bir yandan arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da ülke çapında toplanan yardımlar depremden etkilenen bölgelere gönderiliyor.

Depremin ardından önceki gün yardım kampanyası başlatan Alanya Belediyesi depremzedelere 12 TIR malzeme göndermişti.  Alanya Belediyesi bugün de deprem bölgelerindeki vatandaşlara ulaştırmak üzere 15 TIR'dan oluşan yardım konvoyu gönderdi.

Yardım konvoyu için yapılan toplu duaya Bakan Çavuşoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  MHP İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, kamu kurum kuruluşlarının müdürleri katıldılar.

Alanya Müftüsü İhsan İlhan tarafından yaptırılan toplu duanın ardından 15 TIR'dan oluşan yardım konvoyu depremzedeler için toplanan yardımları ulaştırmak için Alanya'dan yola çıktı.

Dua töreninin ardından Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler depremzdelerin Antalya'daki konaklama imkanları ile ilgili çalışmaları görüşmek için Sun Prime C Lounge Hotel'de, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve turizmcilerle birlikte düzenlenen toplantıya katıldı. -Mehmet AL