1966 yılında Yeşilçam’da uşak rolü ile sinemaya giren Kubilay Hakan, 300 civarında filmde rol aldı. Hakan yaklaşık 15 yıldır anıları ile yaşadığı Alanya’da son dönemde sıkıntılı günler geçiriyor. Daha önce Mahmutlar’da uzun süre yaşayan Hakan, ardından Kestel’e yerleşti. Geçtiğimiz yıl yaşadığı Hakan’ın yaşadığı ev bitişiğindeki evle birlikte yandı. 
EVİ YANINCA ALANYA BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI
Eşinden ve çocuklarından ayrı yaşayan Hakan, evi yanınca sokakta kaldı. Kiralık evde eşyaları, kostümleri, dar günler için biriktirdiği parası ve kimliği de yanınca büyük sıkıntı yaşayan Hakan'a Alanya Belediyesi sahip çıktı. Hakan, Tayfun Pansiyon’a yerleştirildi.
ESKİ OYUNCULARA DA SESLENDİ
Yön ve adres bulma sorunu yaşayan 82 yaşındaki oyuncu, tuşlu telefonunu da çaldırınca daha da mağdur oldu.
Kostüm, yiyecek sorunu da yaşayan Hakan, Filmsan Başkanı Engin Çağlar ve SODER Başkanı Yusuf Sezgin’e de seslendi. Hakan, "Sizlerin her biri ile 20’şer, 30’ar filmde oynadım. Ben Kubilay Hakan’ım. Bana sahip çıkın, unutmayın beni" dedi.
“YALNIZLIK ÇOK KÖTÜ”
Önceki gün de pansiyondan sokağa çıktıktan sonra kaybolan Hakan, üç gün sonra bir köy yolunda bulundu.
Yalnızlığın çok kötü olduğunu ifade eden eski oyuncu "Benim gerçek adım Sabri Kubilay. Anam ve babam Sudan’dan geldi, ama artık öldüler. Ben rengimden dolayı sinemaya girdim. 300 civarında filmde rol aldım. Türkiye’de ilk ezanı okuyun Bilali Habeşi’yi oynayan oyuncu da benim. Unutuldum, herkes unuttu beni. Bir Allah’ım var. Sanat dünyasından, ilgililerden destek bekliyorum. Yalnızlık çok kötü. Bir pansiyon odasında tek başına yaşamak ne kadar zor. Allah kimseyi yalnız ve çaresiz bırakmasın" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim