Türkiye’nin turizm destinasyonlarının en önemli merkezlerinden biri olan Alanya’da sağlık turizminde büyük yatırımlar yapılıyor. Özellikle diş tedavisi ve estetik konusunda farklı ülkelerden Alanya’yı tercih eden çok sayıda sağlık turisti bulunuyor. Alanya bulunduğu avantajlı konum itibari ile sağlık turizmi amacıyla gelen talepleri karşılayacak donanımlı diş kliniklerine sahip. 
Sağlık turistleri ve sigorta şirketlerinin diş kliniklerini tercih edebilmesi ile ilgili en önemli süreçlerden birisi ise uluslararası akreditasyonlar. Alanya Uzmanlar Diş Kliniği, American Accreditation Commission International (AACI) diş standartlarının gerekliliklerini tam olarak karşılayarak Türkiye’de sağlık turizminde uluslararası AACI kalite akreditasyon belgesini alan ilk diş kliniği olmayı başardı. 
Tüm bu süreçler Alanya merkezli M2 Health Travel Consulting şirketi tarafından yönetildi. Alanya Uzmanlar Diş Kliniği, Avrupa ve tüm dünya müşterilerine hizmet verme kalitesine ulaşıp Antalya bölgesi ve tüm Türkiye’de bir ilke imza attı. 
AACI, Ticaret Bakanlığı ve Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) tarafından desteklenen belgeler listesinde olup ISQua onaylı ve tüm dünyada geçerli en saygın akreditasyon kuruluşudur.