Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin hazırladığı ‘Alanya Gençlik Çalıştayı’nın sonuç raporu paylaşıldı. Alanya Belediyesi Aile Kadın Destek Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen ve sonuç raporunun açıklandığı toplantıya Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi Müdürü Mustafa Karaduman, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Kaya, Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Doğan, siyasi partilerin gençlik kollarında ve çalıştayda yer alan gençler katıldı. Sonuç raporunu paylaşan Kaya, çalıştayın ilk aşamasında 250 genç ile online anket düzenleyerek onların görüşlerine başvurduklarını söyledi. Kaya, “İkinci aşamada kurumlarımızın gençlik hizmetleri alanında yapmış oldukları çalışmaları gençlere aktarıldı. Üçüncü aşamada ise genç fikirler atölyesi düzenleyerek ulaşım, yerel gençlik sorunları, kültürel ve sosyal hizmetler, gençlik hizmetleri başlıklarını tartışarak sorunları ve çözüm önerilerini getirdi. Ankete katılan gençlerin yüzde 97,2’si Alanya’da yaşıyor. Ankete katılanların yüzde 64’ünü şehirde yaşayan öğrenciler, yüzde 36’sını şehirde yaşayan gençler oluşturdu. Ankete Alanya’da yaşayan 18-30 yaş arası 250 genç katıldı. Gençlerin cinsiyet dağılımı yüzde 52 kadın, yüzde 45’i erkekten oluştu. Yüzde 3’ü ise bildirimde bulunmadı. Ankete katılan 18-30 yaş arası gençlerin ‘Sizce Alanya’nın en öncelikli sorunu nedir’ sorusuna yüzde 56,8’i ulaşım cevabını verdi. Yüzde 28’i ise ekonomi ve barınma, yüzde 7,2’si yerel gençlik sorunları, yüzde 8’lik kesim ise diğer sorunlar (çevre, kamu hizmetlerine erişememe, göç, istihdam, sağlık) olarak açıkladı” dedi. 
ULAŞIMDA ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SIRALADILAR
Ankete katılanlar en önemli sorun olarak gösterdiği ulaşım konusunda çözüm önerilerinde bulundu. Mevcut ulaşım planlarının ihtiyaçlara cevap vermediğini vurgulayan gençler, kapasite artırımına gidilmesini, ulaşım master planı yapılmasını, Antalya genelinde geçerli tek Kent Kart uygulamasının hayata geçirilmesini, yerel ulaşım komisyonunun kurulmasını ve Alanya Belediyesi’nden Antalya’ya toplu taşımayı tahsis etmesini, ilçeye 3 aktarma merkezi kurulmasını, dijital otobüs takibi yapılmasını ve alternatif ulaşım yöntemleri sağlanmasını istedi.     
KİRA YARDIMI KAMPANYALARI TALEP EDİLDİ 
Ankete katılanlar ikinci en önemli sorun olarak sıraladıkları ekonomi ve barınma konusunda kurum ve kuruluşların gençlere yönelik destek mekanizmalarını hayata geçirmesini istedi. Gençlere yönelik burs ve kira yardım kampanyaları uygulanmasını isteyen katılımcılar, üniversitelerin içinde mediko kurulmasını ve kaldıkları apart otellerde denetimlerin sıklaştırılmasını talep etti. 
“GENÇ DOSTU İŞLETMELER HAYATA GEÇİRİLMELİ”
Ankette üçüncü en önemli sorun olarak yer alan yerel gençlik sorunlarına çözüm olarak yerel idareciler ile diyalog kurulması, genç dostu işletmelerin hayata geçirilmesi, gençlik haklarını savunan STÖ’lerin kurulması sıralandı.  
GENÇLER FESTİVAL İSTEDİ
Gençler bunların dışında Alanya’da gençlik evinin kurulmasını, Alanya Belediyesi’nin ilçe merkezinde, büyükşehir belediyesinin ise Alanya’da gençlik hizmetleri birimleri kurmasını, sosyal girişimcilik merkezi kurulmasını, spor tesisleri yapılmasını ve yurt dışı faaliyetler konusunda bilgilendirme yapılmasını, kültür kartı uygulamasının yaşama geçirilmesini, gençlik festivali düzenlenmesini, kütüphanelerin saat 24.00’e kadar açık tutulmasını ve sosyal ve gösteri alanı yapılması taleplerinde bulundu. – Erkan Uysal