Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) katkılarıyla 17-20 Mayıs tarihleri arasında 10 ülkeden 15 sosyal medya fenomeni Alanya’da ağırlandı. Rusya, Finlandiya, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Polonya ve Türkiye’den Alanya’ya gelen fenomenler uluslararası tanıtım kapsamında Alanya’da çeşitli etkinliklerde bulunarak şehrin değerlerini takipçilerine duyurdu.


‘YENİ PROJELERİN TEMELLERİ ATILDI’
Günümüz dijital dünyasının reklam ve pazarlama stratejisine uyumlu olarak hayata geçirilen sosyal medya fenomenleriyle Alanya tanıtımı projesi ‘Alanya Influencer Fest’ tamamlandı. Alanya’nın dijital tanıtım alanında öncü şehirler arasında olduğunun altını çizen ve organizasyonla ilgili açıklama yapan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Alanya’da 4 gün boyunca ağırladığımız misafirlerimizin paylaşımlarıyla yüksek oranda dönüşümler aldık. Milyonlarca takipçisi olan fenomenlerimiz farklı bakış açıları ve kendine has tarzlarıyla Alanya’nın  görsel ve içeriklerini milyonlarca takipçiye ulaştırdılar. Yapılan çalışmanın başarısından dolayı yeni projelerin hazırlıklarını fikren oluşturmuş olduk. Aradığımız hedef kitleye ulaşmak için özenle seçtiğimiz sosyal medya fenomenlerimize ve organizasyonun hayata geçmesi için verdikleri destekten dolayı sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Fenomenler yaşam tarzı, tatil, güzellik, moda, şov, aile, literatür, fotoğrafçılık ve müzik temalarında içerik üreterek sosyal medya hesaplarında paylaşım yaptılar.
ORGANİZASYONA KATKI SAĞLAYANLAR
Alanya Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ALTİD, Sunprime C-Lounge, Illusion Event Hall, Alanya Teleferik, Occo Beach Club, Race Tour, XPeria Hotels, Kaila Beach Hotel, Gardenia Restaurant, Cook’s Club ve Sandal SPA.