Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi mart ayında düzenlenen ‘Alanya Gençlik Çalıştayı’nın sonuç raporunu hazırladı. Raporda gençlerle yapılan anketin sonuçları, ulaşımdan, kültürel ve sosyal hizmetlere kadar şehirde yaşamış oldukları sorunları yer aldı. 
“GENÇLİK POLİTİKASI OLUŞTURMAYA KATKI SAĞLAYACAK”
Toplantı sonrasında yapılan açıklamada “Raporun amacı Alanya'daki gençlerin profili, sorunları ve çözüm önerilerini belirleyerek kamu kurumları ve gençlik kuruluşlarının gençlerle olan diyaloğu ve karar alma mekanizmalarına katılımı konusundaki mevcut durumun iyileşmesine katkı sağlamak. Gerek makro gerekse yerel düzeyde gençlik politikası oluşturmaya katkı sağlayarak ve gençlerin yerelde yaşamış oldukları sorunların ilgili kurumlara iletilmesi hususunda kolaylaştırıcı rol oynamak. Bu çalışma ayrıca, bölgedeki gençlerin sorunlarına yönelik olarak yapılan ilk kapsamlı çalışma olması bakımından Alanya için önemli” ifadelerine yer verildi. 
“SONUÇ RAPORU AÇIKLANACAK”
Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Kaya çalıştayda birçok başlığın tartışılarak sorunlar ve çözüm önerilerinin getirildiğini söyledi. Kaya, “Özellikle ilk aşama olarak planladığımız anketin sonucuna göre ulaşım gençler açısından ciddi bir problem. Ankete katılan gençlerin yüzde 56.7’si ulaşım konusunda ciddi bir sorun var dedi. Hem anketin hem de çalıştayın sonuç raporu yerel idareciler ve basın mensuplarıyla yapılacak toplantıda açıklanacak” dedi. – Haber Merkezi