Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun onur konuğu olarak katıldığı AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen '3. İstişare ve Eğitim Kampı’nın birinci günü yoğun bir katılımla gerçekleşti.

AK Parti İlçe Teşkilatı'nın üçüncüsünü düzenlediği istişare ve eğitim kampının birinci günü tamamlandı. Onur konuğunun Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun olduğu kamp programına, AK Partili yöneticiler ve milletvekilleri katılım sağladı. Kamp AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’nun açılış konuşması ile başldı.  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve Gülay Samancı, Konya İl Başkanı Hasan Angı’nın selamlama konuşmalarının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu AK Parti teşkilatı mensuplarına hitapta bulundu.


 

"CUMHURBAŞKANI ALANYA'YA ÇOK ÖNEM VERİYOR"
Bakan Çavuşoğlu uzun zamandır bir araya gelememiş olduklarını söyledi. Çavuşoğlu, "İlçe Başkanımız Mustafa kardeşime bizleri 2 yıl aradan sonra yeniden bir araya getirdiği için kendisine çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Alanya’ya çok önem veriyor. Alanya’mız da her zaman liderine yakışıyor" dedi.
"ALANYA'DA GÜZEL BİR BİRLİKTELİĞİMİZ VAR"
Toklu'nun gençlik kollarından bu yana vefa ve samimiyetle  yol arkadaşı olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Şahsi hırslara hiç kapılmadan dirayetli bir dava şuuruyla hareket ediyor. Hep birlikte yürüyecek daha çok yolumuz var. Alanya’da da hamdolsun çok güzel bir teşkilatımız, birlikteliğimiz var. İstişare mekanizmamız çok aktif. AK Lisemiz, üniakımız, gençlik kollarımız, kadın kollarımız, ana kadememiz, meclis üyelerimiz, Hep biriz. Herkes bu ailenin bir parçası olduğu bilincinde. İlçe teşkilatımızın gayretini ve hemşehrilerimizin memnuniyetini görmek bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor" diye konuştu.
"ANTALYA'YA HİZMET İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"
Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘‘AK Parti, son 20 yıl da siyasete getirdiği yeni anlayışla, ülkemizi her alanda en üst lige taşıdı. 20 yıl da ortaya koyduğumuz eserlerin yanı sıra, her türlü badire ve oyunlarla mücadele ettik, ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın teşkilatından aldığı güç ve milletimizin teveccühü ile ortaya koyduğu irade Türkiye’yi küresel bir aktör haline getirdi. Bu memlekete hizmet etme arzumuz hiçbir zaman bitmeyecek. Geçtiğimiz 20 yılda olduğu gibi insanımız yüzünü AK Parti’ye dönmüş, ümidini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bağlamıştır. Bizler de sevdamız olan Antalya’ya hakettiği hizmetleri sunmak için tüm milletvekili arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi, ülkemize olan aşkımızı daim etsin.’’ 
"DOKUNMDIK YÜREK BIRAKMAYACAĞIZ"
Eğitim ve İstişare Kampı'nın üçüncüsünü düzenlemenin  mutluluğunu yaşadıkarını vurgulayan Toklu da, "Üç gün boyunca yapacağımız istişare ve eğitim toplantımız, 2023’e giden yolda bizlere iyi bir motivasyon ve yeni bir çalışma azmi kazandıracaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde,  sayın bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun kaptanlığında, il teşkilatımız ve milletvekillerimiz ile birlikte, Alanya AK gönüllülerimizin gayretleriyle Alanya'da 2023 hedeflerimize adım adım yürüyeceğiz. Bizler çalmadık kapı, girilmedik ev daha da önemlisi  dokunmadık yürek bırakmayacağız. AK Parti Alanya Teşkilatı sadece seçimden seçime sahaya inen değil, her gün sahada olan, iyi günde, kötü günde, acısında, mutluluğunda her daim halkımızın yanında olmaya çalışan bir teşkilat. Bizim davamız kuru bir siyaset değildir. Gönüllere girmek, yüreklere dokunmaktır gayemiz. Bizler Ak Parti Alanya Teşkilatı olarak siyaseti gönüllerde yapmaya çalışıyoruz. Hedefimiz gönül kazanmaktır. Biliyoruz ki 2023, karalama, yalan, dolan ve klavye başında algı yapanların değil, eser üretenlerin olacaktır. Biliyoruz ki  2023 ‘Dünya beşten büyüktür’ diyen liderin arkasında yol yürüyen cumhurun olacaktır" dedi.
"ALANYA TEŞKİLATI HER ZAMAN AVANTAJLI"
Bizler Alanya ilçe teşkilatı olarak çok şanslı bir teşkilat olduklarını vurgulayan Toklu, "Türkiye’deki tüm teşkilatların kendince avantaj ve dezavantajları vardır. Lakin Alanya ilçe teşkilatı her zaman avantajları yaşayan bir teşkilat olmuştur. Siyasette hep bulunduğumuz mevkileri bize verilen bir emanet mantığıyla korumaya çalıştık. Her imkanı bir imtihan, her makamı hizmete adanmış bir ömür olarak gördük. Şanslıydık. Çünkü bizler “Yeri geldiğinde koyun da gideriz ama Avrupa’yı da yönetiriz’’ diyen yörük evladı Çavuşoğlu ilinde onun kaptanlığında yol yürüyorduk. Hamdolsun bizlerde dünya lideri Erdoğan ve ekip arkadaşlarıyla aynı yolda yürümenin mutluluğu ve onuru içinde bu yolda yürümeye devam edeceğiz"  ifadelerine yer verdi.