Bütün canlıların yaşadığı bir dönem vardır, hani derler ya “başında kavak yelleri esiyor” işte o dönemleri yaşayan herkes, bu gençlik rüzgarlarının büyüsüne kapılmışlardır. Gerçekten de bu rüzgarların tadı bir başkadır, “bir başkadır o dönemler” diyerek geçirirler. Yaşamın iyi ya da kötü yönlerini bahsederken düzeyli bir gençlik geçirenler, ilerdeki yıllarda mutlu bir hayat yaşarlar.

Zamanımızın gençleri ise birçok yönden şanslılar. Modern teknolojiden yararlanıyor, genel kültürü isterlerse alabiliyorlar. Yalnız bu internet her konuda yardımcı olduğu kadar, zararlı yönleri de var.

Bu gençlik rüzgarları, bazılarının merakları yüzünden onları hiç istemedikleri halde bataklıklara götürebiliyor. Genç kızlarımızı, delikanlılarımızı bekleyen tehlikelerin başında uyuşturucular geliyor.

Anneler, babalar, lütfen çocuklarınızla arkadaş olun, onların sorunlarıyla yakından ilgilenin, ilgilenin ki, bu geçlik rüzgarları bir fırtınaya dönüşüp, onların çareyi uyuşturucuda bulmalarını engelleyin. Gençlerin bu zor dönemlerinde arkadaş grupları çok önemlidir. Evlatlarınızla arkadaş olup bu dönemleri rahat atlatmalarını sağlayabilirsiniz.

Onlara belli etmeden hal ve hareketlerini izleyiniz. Okullarına gidip, bu uyuşturucular hakkında bilgi alınız. Çocuklarınızın okullarıyla sık sık temas kurup, bu konularda onlarında fikirlerinden yararlanabilirsiniz. En ufacık bir şüpheniz dahi olsa psikologlarla bu konuyu paylaşabilir, onların da desteği ile çocuklarınızın geleceğinin kararmasını engelleyebilirsiniz.

Nedense genç nesillerin düşmanları her yerde olduğu gibi okul kapılarında da karşımıza çıkabiliyor. Bu “Uyuşturucu Tacirleri” ne size ne de çocuklarınıza acırlar. Başlangıçta merakla başlayan uyuşturucu ile tanışma kısa bir süre sonra alışkanlığa , sonunda ise “ölümle” kucaklaşmaya kadar gider. Sigara içme yaş ortalaması 8-9’lu yaşlara düştüğünden yola çıkarsak, “Okullara” kadar sızan uyuşturucu tacirlerinin acımasızca çocukları ölüme göndermek, bu tacirlere acı vermez. Acıyı anne, babalar” yaşarlar.

Oysaki bir genç ne zorluklarla meydana geliyor. Bu gençleri yetiştirmek için neler feda ediliyor. Bunu her aile yaşamıştır,yaşayacaktır .

Her aile çocukları için bir sürü hayaller kurar, onların geleceklerinin kendilerinkinden kat kat iyi olması için neler feda ediyorlar neler? İnsan hayatı çok ucuzladı.18 yaşını doldurmamış gençlerin altlarına araba veriliyorsa, 12-13 yaşındaki çocukların altında motosikletle sokak aralarında hız gösterileri yapıyorsa, bu konuda gençleri değil aileleri kınamamız gereklidir. Bebek iken çocuklarınızı nasıl kollayıp koruyorsak, bu gençlik rüzgarlarında da onları sıkmadan, koruyup kollamamız gerektiğini lütfen unutmayalım.