İslam inancına göre herhangi bir savaşta devletini, bulunduğu toprakları müdafaa etmeye çalışırken yaralanan, herhangi bir uzvunu yitiren ya da sağ olarak savaştan geri dönen kimselere verilen unvana "gazi" denir.

Tüm ulusta her senenin 19 Eylül’ü ‘Gaziler Günü’ olarak kutlanır. Hayatta olan gaziler onurlandırılır, gururlandırılır.

Ülkemizde birçok gazi var. Bunların en başında Gazi Mustafa Kemal Atatürk yer alır. Bu sene ‘Gaziler Günü’ biraz buruk geçecek. Malum olduğu üzere salgın hala devam ediyor.

Türkler Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yüzyıllarca savaşmışlar. Tek gayeleri var. Vatan toprağını müdafaa etmek, gelecek nesillere bu toprakları miras olarak bırakmak. 
Topraklarımız bizim namusumuz. Göz diken, müdahale eden mutlaka karşılığını alır. Savaşlarda vefat edenler şehit, yaralananlar gazi olarak adlandırılıp gazilerin kendisi ve yakınları, şehitlerin ise yakınları devletin koruması altındadır.

Gazilerimiz baş tacımız. Kimisi gözleri, kimisi elleri, ayakları, kimisi farklı uzuvları eksik olarak hayatlarına devam ediyor. Hayatta olan ve ahirete irtihal etmiş tüm gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ulus olarak onlara minnettarız. 19 Eylül ‘Gaziler Günü’nüz kutlu olsun.