Nasreddin Hoca bir tanıdığından borç para alır .Aradan zaman geçer Hoca bir türlü borcunu ödeyemez .Alacaklısı nihayet Hocanın kapısını çalar .Adamı karşisında gören Hoca.
- Şu an param yok ama,çok yakında ödeyeceğim.
Alacaklı
- Şöyle Hoca borcunu ne zaman vereceksin ,kimden
bulup verceksin?
Hoca
- Şu evin önündeki çalıları görüyor musun? Köyün sürüleri buradan geçerken yünleri çalıya takılacak 

Bizim Hanım yünleri toplayacak ,yıkayacak,tarayacak eğirip ip yapacak ,iplerden kilim dokuyacak Ben de kilimleri pazara götürüp satacağım, kazandığım.para ile
Sana olan borcumu ödeyeceğim.
Alacaklı hayretler içinde gülmeye başlayınca
Hoca
- Buldun peşin parayı nasıl da gülersin köftehor
Demiş .
"Bizim enflasyonda yükseklik eyvallah, kurun yüksekliğini görüyoruz,ama inanın hepsi kontrol altında .Biraz sabırlı olacağız.Yılbaşına doğru her şey sistemine oturacak.Aylık ihracatımız 20 milyar doları aştı .Bu dövizler yarın ülkemize gelecek Türkiye'ye gelen dövizle cari açtığımızı da kapatacağız .O dövizlerin bolluğu nedeniyle kur farkı aşağıya inecek "
Vedat Demiröz AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.
Nasıl ,fıkra gibi değil mi? Köylü açlıktan ölmekte olan eşeğinin kulağına eğilmiş "Ölme eşeğim ölme yaz gelip yonca biçip sana yedireceğim .Kendileri deveyi havuduyla yutuyorlar bize gelince sabredin diyorlar. Oysa ,iş yerleri birer birer kapanıyor ,çiftçi perişan , Traktörü haciz edilen çiftçinin ,traktörü götürülürken ardından mahzun bakışı ,ağlatır körü söyletir
dilsizi .Tıpkı oğlunu askere uğurlarken arkasından su döken ananın oğluna bakışı gibiydi.
İnsanlarımız pazar atıklarının içinde karnını doyurmak için meyva ,sebze ararken ,25 ,50 kuruş ucuz ekmek almak için Halk Ekmek Büfelerinin önünde kuyruklarda sıra beklerken "Porsiyonlarınızı küçültün ,az yiyin "Demenin yorumunu sizlere bırakıyorum.
"Peygamber Efendimiz midenin 3te birini sıvı,3te birini yiyecek ,3te birini boş bırakın diyor "AK Parti eski milletvekili Dr Hüsniye Erdoğan .
Midenizin 3te birini boş bırakın diyerek açlık tavsiye eden birisine söyleyecek sözüm çok ,ama bu köşede söylemeye dilim varmıyor .Siz anladınız Yazımı sosyal medyada çok dedikodusu yapılan İdo Tatlıses ile Yasemin Şefkatlinin düğününde kayınpeder İbrahim Tatlısesin gelinine taktığı altın kemer ile bitirmek istiyorum hem içiniz de ısınır böylelikle .Altın
kemerin fiyatının 450 bin lira olduğu söyleniyor.Ne diyelim her bekar kızımıza Allah böyle kayınpeder yazsın .Bu ara herkesin diline doladığı Emine Hanımın 50 bin Dolarlık Hermes marka çantası da sahte çıkmış .Boşuna kadının dedikodusu yapıldı .Allah hepimizi gıybetten ,kul hakkından korusun . Gülmeyi yüzünüzden eksik etmeyin güldüğünüz kadar insansınız.