Bu ülkede yaşanan hiçbir şey artık beni şaşırtmıyor. 3+1 ev  satın alan bir şahıs taşınmak için evine geldiğinde evinin 2+1 olduğunu fark ediyor. Yan komşusu evinin duvarını kırıp odayı kendi dairesinin içine katmış. Komşu gayet pişkin, "Ben tadilatı belediyenin bilgisi dahilinde yaptım" diyor. Ev sahibi şokta, mahkemeden çıkacak kararı bekliyor. Atalarımız boşuna söylememişler, "Ev alma komşu al" diye.
 İMAM YELLENİRSE ...!
Olay, Çorum'un merkez köylerinden birinde geçer. İmam borçlarını ödeyemeyince çareyi komşusunu bakır kazanlarını çalıp satmakta bulur. Boşuna dememişler, "Komşunun tavuğu, komşuya kaz görünür." Komşunun bakır kazanları imama altın görünmüş. Kazan sahibinin şikayeti üzerine göz altına alınan imam, suçunu itiraf etmesine rağmen meslekten ihraç edildi. İmamın yellendiği yerde, siz cemaatin ne yapacağını bir düşünün.
ESKİYE RAĞBET OLSA
Tansu Çiller "Yeni bir parti kuruyorum" demiş. Bence yalısında vereceği doğum günü partisine katılım, yeni kuracağı partiye olan katılımdan daha çok olur.. Tansu Çiller’in seçim propagandası olarak söz verdiği “Herkese bir ev, bir araba olmak üzere iki anahtar” vaadini unutmadık. İnsanımız kolay unutmaz, balık hafızalı değildir. Eskilere rağbet olsaydı, bit pazarına nur yağardı 
ŞAKA YAPIYOR
Süleyman Demirel sık sık gezilere çıkar halkın arasına karışır, onların dertlerini dinlerdi. Bir gün bu rutin gezilerinin birinde konvoyu durdurup bir kahveden içeri girer. Kahvedekilerde bir telaş. Çaylar içilir, sohbet esnasında Demirel herhangi bir şikayetleri olup olmadığını sorar. Kahvede bulunanlar hepsi memnundur. Tek şikayetleri pahalılık. Hepsi pahalılıktan şikayetçidir. Demirel onlara dönerek, "Siz pahalılıktan değil, fukaralıktan şikayetçisiniz. Çünkü pahalılığı doğuran fukaralıktır" diyerek iktisat bilimine bir katkı sunar.
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizde teknik olarak enflasyon yok. Fiili bir hayat pahalılığı var" diyerek kendilerinin enflasyon, dolayısı ile enflasyona karşı bir mücadele sorunu olmadığını söylerken, "ekonomist" olarak faizden sonra enflasyonun ne olduğuna dair ekonomi bilimine katkı sunmaya devam etti.
 Daha Makro Ekonomi dersine girişte Enflasyon=Paranın alım gücünün düşmesi. Dolayısı ile fiyatların yükselmesi olduğunu okumuştuk. Mesleği ekonomist olan Cumhurbaşkanı her zamanki gibi şaka yapıyor.

NANKÖR OLMAYIN ÜLEYN
Almanya'da 6 kişiden biri aç. Karınlarını doyurmak için uçaklara binip Türkiye'ye geliyorlar. Sen, pazara çıkmak için pahalı diye halk otobüslerine binmeye korkuyorsun ama aç değilsin. Elin gavuru aç karnını doyurmak biraz da güneşin tadını çıkarmak için uçakla Türkiye'ye geliyor. Şükretmesini bilin nankör olmayın üleyn!