"En kısır gönül bile tahrikle öfke doğurur" 
(CERVANTES) 
 Tahrikler sonucu zorla Amazonlaştırdığımız kadınlar "Erkekler Yerini Bilsin" etiketiyle "Cinsiyet Eşitliğine” dikkat çekmek için Twitter'den yaptıkları paylaşımlarla sosyal medyayı allak bullak etti.
 Bundan sonra halk otobüslerinde şort veya tayt giydi diye kadınlar tarafından tacize uğrayan, orası burası mıncıklanan erkekleri görürseniz şaşırmayın.
Erkeklerin, öyle olur olmaz yerde kahkaha atması, bıyık burarak bıyık altı gülmesi onun yollu olduğunun göstergesi. Erkek köpek kuyruk sallamayınca, dişi ardına düşmez .
Kadın akşam eve geldiğinde evde yemek pişmemişse, kocasını dövebilir. Erkek evinin hizmetçisidir. Yuvayı erkek yapar. Kadın izin verirse kocası çalışabilir. Aksi takdirde karısının izni olmadan koca evden çıkamaz.
Erkeklerin üstsüz plajda dolaşması, giydiği deniz şortunun boyu kadının tahrik nedeni. Çünkü kadının fıtratında çapkınlık var.
 Siyasi partilerde erkek kotası çok düşük. Yeni kurulan "ÇARE" Partisi’nde erkeklere ayrılan kota 0/0,35.  Erkekler açısından bir hayli sevindirici.
"Erkek yerini bilsin" çıkışına belediyelerden de destek geldi. Şişli Belediyesi: "Erkekler akşamları güvenle dolaşsınlar, taciz korkusu yaşamasınlar diye caddeleri ışıl ışıl aydınlık hale getirdik."
"Erkekleri her türlü tacizden korumak amacıyla pembe otobüsleri trafiğe çıkardık." 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi: "Çarşamba günleri plajlar sadece erkeklere hizmet vermekte."
Sarıyer Belediyesi: "Erkek sığınma evinin temelini attık. Bir yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz."
Birçok siyasetçi, yazar, gazeteci bu "Erkek yerini bilsin” çıkışına sosyal medya paylaşımları ile destek verdi. Hepsi buram buram mizah kokuyor. İnsan gülerken düşünmek zorunda kalıyor. İşte mizahın gücü. Bir anda sosyal medya yıkılıyor. Atılan Twit’ler, yapılan paylaşımlar ütopik de olsa yüz binlere ulaşıyor. Onun için Aydın Boysan, "Mizah zekanın sahnelenmesi, espri ise sahnenin spotlarıdır" der. Ne kadar da haklıymış.
Şaşırtıcı olan kadınların bu çıkışına tepkinin yine kadınlardan gelmesi. Kadın ve Demokrasi Derneği: (KADEM) "İnandığımız değerleri zedeleyecek boyuta ulaşmıştır. Bu durumu kınıyor ve reddediyoruz."
Diyanet’ten bir açıklama beklerken, yapılan açıklamanın bir kadın derneği tarafından yapılması ŞAŞIRTICI gelmiyor mu size?