Aylardır Alanya’da bir telaş var. Ela bebeğe lazım olan paranın bir an önce bulunup bu küçük yavrucağın yurt dışına gidip sağ salim tedavisinin gerçekleştirilip geri gelmesini sağlamak. Tabi bu bu kadar kolay değildi. Bahsedilen rakamlar inanılmaz yüksek. Gün geldi kermesler yapıldı, gün geldi konserler düzenlendi, gün geldi cami çıkışlarında para toplandı, gün geldi okullarda çocuklar harçlıklarından para topladılar. Bu müthiş bir girişim bence o yastaki çocuklarda paylaşma içgüdüsünü en üst seviyeye çıkarmak için önemli. Gün geldi annesi elinde kumbara sokak sokak gezdi (buna çok saygı duyuyorum. Allah kimseyi o çaresizliğe düşürmesin) Gün geldi mahalle pazarlarında para toplandı. Sadaka, zekat, hayırseverler, siyasiler vs. derken bu para çok şükür toplandı ve ela bebek bugün Dubai yolcusu inşallah.

Dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde yardımsever bir topluluk bulamazsınız. Böyle organize olan bir millet göremezsiniz. Gidin yurt dışına açım deyin ortada kalırsınız. Burada en gariban birine açım deyin, elindeki ekmeği bölüp sizinle paylaşır. Maddi ve manevi boyutu hesaplanamayacak kadar kıymetli bir iş yapıldı.

Biz kenetlendiğimiz zaman neler yapabileceğimiz ortada. Ne verirsen elinle o gelir seninle. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Ela bebeğe acil şifalar diler, dua ederiz. Güle güle git, güle güle gel inşallah.