Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, vekaletle kesilen kurbanların konserve haline getirildiği Et ve Süt Kurumu’nun Ankara - Sincan'daki tesisinin tanıtım programına katıldı. Burada kesilen ve kemiklerinden ayrılan kurban etlerinin pişirildikten sonra konservelere konularak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belirten Kınık, konserveleri kurban etleri ile doldurdu.
Bu sene de kurban payı fiyatlarını artırmadıklarını belirten Kınık, “Bütün kombinelerde vekaletler kesilirken noterler ve din görevlilerimiz huzurunda kurbanlarımızın öncesinde veteriner hekimlerimizin kontrolünde Kızılay ekibi arkadaşlarımızın şahitliğinde bu yıl 50 bini aşkın hisse Et ve Süt Kurumumuzun kombinelerinde kesilecek. Yurt dışında da planladığımız 100 bin hisse kurbanın bu anlamda ihtiyaç sahiplerine dağıtılması. Kurban organizasyonunda artık marka haline gelmiş bir Kızılay modelimiz var. Yurt içi kurban fiyatlarımız geçen seneden farklı olmadan bu sene de 1050 TL olarak belirlendi.” dedi.
RAF ÖMRÜ 1,5-2 YIL 
Kınık, "Vatandaşlarımız Kızılay.org web sitesinden ya da şubelerimiz aracılığıyla bankalar aracılığıyla hisse vekaletlerini Kızılay’a ulaştırıyorlar. 1050 TL hisse bedeli. Yurt içinde ve yurt dışında da aynı. Daha sonra bu hisseler toplanıyor. Ve şartlarına uygun şekilde Kurban bayramı başladıktan sonra 3 gün boyunca noter ve din görevlileri huzurunda vekaletler okunarak kurbanlar İslami usule göre kesiliyor. Sonra yine bunlar Et ve Süt Kurumumuzun kombinelerinde pişirilerek konserveleniyor. Bizim onlara biçmiş olduğumuz raf ömrü 1.5 yıl ama biz 1 yıl içerisinde yani bir sonraki Kurban Bayramı’na gelmeden bunlar zaten dağıtılmış ve bitmiş oluyor. Ama teknik ömrü 2 yılın üzerinde” şeklinde konuştu. – İHA
 

Editör: TE Bilisim