Sabah Avrupa’dan Fatih Yılmaz’ın haberine göre Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Alman emekliye çağrıda bulundu. Almanya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile başlayan savaş nedeniyle doğal gazda sıkıntı yaşarken, Seyahat Acenteleri Derneği (VUSR) emeklilerin kış aylarını sıcak ülkelerde geçirmesini gündeme getirmişti.

Bu tavsiyeyi hatırlatan Bakan Ersoy, "Türkiye'nin güney bölgesi kışın sıcak oluyor. Alman emekliler gelirlerse başımızın üstünde yerleri var" dedi. Almanya'nın Türk turizminin en büyük ikinci pazarı olduğunu belirten Ersoy, "Yoğun tanıtımların meyvesini almaya başladık. Bu yıl Almanya'dan 2019'a eş değer turist sayısına ulaşacağımızı hatta geçeceğimizi düşünüyorum. Hedefimiz 5 milyon rakamını aşmak" diye konuştu.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, "Turizmi 12 aya ve 81 ile yaymak istiyoruz. Pandemi sonrası eylem planını hızlı bir şekilde uygulamaya geçirdik. İstanbul Havalimanı'nın devreye girmesiyle slot sıkıntısı sona erdi. Sınırsız slot avantajını kullanıyoruz. Bu da daha fazla turistin gelmesini sağlayacak. Tüm Avrupa pazarlarında Türkiye satışları ile ilgili ciddi bir ivme var" dedi. – Haber Merkezi