Toslak Mahallesi’nde 20 dönüm araziyi kiralayan Alanya Belediyesi burada kuracağı tesisle güneş enerjisinden elektrik üretecek. Alanya Belediyesi bir ayda 6 megawat elektrik enerjisi harcıyor. Ayda yaklaşık 250 bin lira elektrik faturası ödeyen belediye, Toslak’ta kiraladığı araziyi daha da büyüterek 6 megawatlık elektrik enerjisi üretip belediyenin elektrik tüketiminin tamamını buradan karşılayacak. Toslak’ta kurulacak güneş tarlası projesiyle yılda yaklaşık 3 milyon liralık kar sağlayacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sadece elektrik üretim tesisi değil, park ve bahçelerde kullandıkları bitki ve asfaltta kullanılan çakıl malzemesini üretmek için tesis kuracaklarını söyledi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi’nin maliyetlerini düşürmek için çok büyük atılım gerçekleştirerek, en fazla harcama giderini oluşturan hizmetlerde kullandıkları malzemeleri yeni tesisler kurarak kendilerinin üretmeye başladıklarını söyledi. Başkan Yücel, "Alanya Belediyesi olarak verimliliği arttırmak için çalışıyoruz. Seramızı kuruyoruz. Park ve bahçelerde kullandığımız bitkileri kendimiz üreteceğiz. Fen İşleri biriminde asfaltta kullanılan çakıl malzemesini kendimiz üreteceğiz. Ayrıca güneş tarlası ile ürettiğimiz elektrik enerjisi sayesinde bütçemizde ciddi bir rahatlama olacaktır" dedi.

ASFALTIN HAMMADDESİNİ BELEDİYE ÜRETECEK

Fen İşleri Asfalt Şantiye bünyesinde kum-çakıl tesisi kuracaklarını da belirten Başkan Yücel, belediyenin en büyük hizmet maliyetlerinden birini oluşturan asfaltın malzemesinin belediye tarafından üretilmeye başlanacağını söyledi. Başkan Yücel, Türkiye’de sadece 6 büyükşehir belediyesinde olan kum-çakıl tesisi ile belediyeye çok büyük tasarruf sağlayacağını kaydetti.  

OBA’DA AÇIK VE KAPALI SERALAR YAPILIYOR

Alanya Belediyesi’nin park, yeşil alan ve refüjlerde kullandığı çiçek ve bitkilerin üretimi de Oba Mahallesi’ndeki ek hizmet binası arkasında bulunan 3 bin 200 metrekare kapalı ve 8 bin 500 metrekare açık alana sahip seralarda üretilecek. Başkan Yücel, "Parklarımızda kullanılan yer örtücü, çalı, sarmaşık ve çiçek maliyetimizi düşürmeyi hedefliyoruz.  2016 yılı için yeni kuracağımız açık ve kapalı seralarda yaklaşık 350 bin adet bitki üretmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim