AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya milletvekilleri Tuba Vural Çokal, İbrahim Aydın, Kemal Çelik, Dışişleri Bakanlığı Başdanışmanı Mustafa İpek, İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve CK Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu ile düzenlenen toplantıya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe de katıldı. Muhtarların da olduğu toplantıda konuşan Göktepe, tarımsal elektrik abonesinin yüzde 50’sinin sadece tüketim bedeli olduğunu söyledi. Göktepe, “Bugün 1 Kw/saat tarımsal abonelikler yaklaşık bir TL’nin üzerine geçmiş. Meskenden daha yüksek elektrik ödüyoruz. Bu şekilde olursa tarımsal üretim yapamayız. Çünkü tarımsal maliyetler içinde en büyük oranı elektrik teşkil ediyor. Elektriğini ödeyemeyen üretici olduğunda enerjiyi kesiyorlar. Sonra icraya da veriyorlar. Tarımsal aboneliğin meskenin altında 50 kuruş olması lazım” dedi.  
“100’ÜN ÜZERİNDE ÜRETİCİNİN MOTORU YANDI”
Pandemi nedeniyle örtüaltı seralara, avokado bahçelerine ve diğer meyvelere yönelim olduğunu hatırlatan Göktepe, ilçede elektriğin yetersiz geldiğini aktardı. Göktepe, “Bir bölgede 3 sene önce o kadar yatırım yokken, her taraf sera olunca elektrik yetersiz hale gelir oldu. Biz yeni bir trafo yapılmasından ziyade en azından küçük bir bakım yapılarak bölgenin güçlendirilmesini istiyoruz. Bu sıkıntıyı Yeniköy, Payallar, Emişbeleni, Özvadi, Büyükpınar, Hocalar’da yaşıyoruz. Bundan dolayı motoru yanan 100’ün üzerinde üretici var. Üretici elektriğini ödemek istiyor ama en azından mağdur olunmasın” diye konuştu.  
“ABONELİK ALINMADAN İPTAL EDİLİYOR”
Toplantıda Göktepe, üzerinde abonelik bulunan babanın vefat etmesi durumunda diğer çocukların üzerine almasına fırsat verilmeden bunun iptal edilmesini eleştirdi. Göktepe, “CK gidiyor, aboneliği iptal ediyor. Üretici serada sebze, muz olmasına rağmen sulayamıyor. Bu noktada yatırım olduğu yerde çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Burada tebligat olması üreticiler için çok yararlı olacak. Bu noktada hassasiyet bekliyoruz” ifadelerini kullandı. – Erkan Uysal