Rus Kommersant gazetesi Batılı yaptırımlar yüzünden turistlere gereken sayıda uçak bulamayan Rusya’nın seferlerin üçte ikisini Türkiye’ye teslim ettiğini yazdı.Gazetede “1 Haziran tarihinden itibaren Türk havayolu şirketlerine Rusya’ya haftada 438 sefer gerçekleştirme kotası verildi. Rus havayolu şirketleri ise Türkiye istikametinde haftada ancak 177 seferi yapabilecek. Türkiye lehinde gelişen bu durum Batılı ülkelerin yaptırımlarıyla bağlantılı. Rusya’nın kiraladığı Airbus ve Boeing uçakları sahipleri tarafından geri istendiği için Rusya’da uçak kıtlığı yaşanıyor. Türkiye’ye sefer yapacak Rus uçakların havalimanlarında bağlanmaları riski de devam ediyor. Yaz sezonunda hava ulaşımını büyük ölçüde Türkiye’ye teslim eden Rusya’nın, Ankara’dan önemli bir talebi de var. Türkiye’deki havalimanlarına iniş yapacak olan Rus havayolu şirketlerinin kullandığı uçaklara, uluslararası leasing şirketleri tarafından Türkiye’de el konulmayacağına dair garanti talep ediliyor” denildi.

Ukrayna’ya açtığı savaş yüzünden ekonomik yaptırımlarla iç turizme yönelen Rusya’nın bu yıl Türkiye’ye ancak 3 milyon turist (2021 yılında 4.7 milyon turist gönderilmişti) gönderebileceği ifade ediliyor.

Türkiye bilet fiyatlarının 100 bin rubleden 30 bin rubleye düşmesi bekleniyorŞu anda Rusya’dan Türkiye’ye 100 bin ruble (resmi kura göre 26 bin TL civarında) olan gidiş dönüş bilet fiyatının Haziran ayından itibaren sefer sayısının artmasıyla 30 bin rubleye (yaklaşık 8 bin TL) düşmesi bekleniyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya ve Türkiye’nin Türk otellerinde Mir kartlarının kabul edilmesi için gerekli koşulları yaratma konusunda anlaştıklarını söylemişti. – turizmgunlugu.com