Rusya’nın pandemi kapsamında 3’üncü pikin yaşanması nedeniyle 15 Nisan ile 1 Haziran arasında Türkiye'ye yönelik uçuşları sınırlandırma kararı Alanya’da şok etkisi yaşatmıştı. Alanya turizminin en büyük pazarlarından olan Rusya’nın aldığı bu karar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı son açıklamada da vaka artışının kontrol altına alınması için bir süre kısmen kapanmaya gidileceğini belirtmesi umutla beklenen 2021 sezonu öncesi tedirginliğe neden oldu. 
‘TEMEL SORUN VAKA SAYILARI’
Konu kapsamında Gerçek Alanya’ya özel açıklamalarda bulunan Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TTGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yönetim kurulu üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, 1 Haziran’a kadar oranda Alman pazarı, Ukrayna Polonya gibi pazarlarımız ve iç pazarla bu süreci bir şekilde geçirmeye çalışacağız. Burada temel sorun tabi ki vaka sayıları, ümit ediyorum ki vaka sayılarının da azalmasıyla birlikte 1 Haziran yeni bir başlangıç olur. 
‘RUSYA AĞIRLIKLI ÇALIŞIYORDUK’
Erken rezervasyonlar ile ilgili de açıklama yapan Sili,  “Rezervasyon durumunda Rusya pazarı ağırlıklı olarak çalışıyorduk. Acentelerle bu tablolar net olarak ortaya çıkmamış olsa da içeride kalmakta olan misafirlerimizi geri dönüşleriyle birlikte Rus pazarından misafirimiz kalmayacak. Bu çok düşük oranda rezervasyon anlamına geliyor. Rusya’nın haricindeki elimizdeki rezervasyonlar yüzde 5-10’lar düzeyinde. Bunun devamında bugün de 6-7-8’inci hatta 9’uncu aya rezervasyon geldi. Rezervasyonlar gelmeye devam ediyor. Ama tabi ki rezervasyonlar, bu sene son dakika senesi olacağı için yoğun oranda gelmemekte. Yine dediğim gibi 1 Haziran itibariyle biz toparlanmamızı gerçekleştirebilirsek, vaka sayıları, aşılanma sürecinin tamamlanması akabinde son dakika satışlarında belirli bir hareket yaşanacaktır” ifadelerini kullandı. - Gülşah Anak 
 

Editör: TE Bilisim