Alanya Kaymakamlığı Salonu’nda yapılan toplantılara Antalya Büyükşehir Belediyesi Yatırımlardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin başkanlık etti. Toplantılara Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, Alanya Orman İşletmesi, Mili Emlak yetkilisi, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin teknik elemanları katıldı. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in yer aldığı ilk toplantıda Türkler Mahallesi’ne yapılacak olan hal projesi üzerinde görüşme yapıldı. Görüşmelerde tahsisli 159 dönümlük alana Hal Kompleksi’nin hemen başlatılması Orman Genel Müdürlüğü’nden kiralanacak 49 dönümlük alana ise sosyal tesisler yapılması ve bu işin ayrı bir projede değerlendirilmesi için görüş birliğine varıldı.

Günün ikinci toplantısında ise Alanyaspor için düşünülen antrenman ve kamp projesi üzerinde görüşmeler yapıldı. Toplantıya Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve yöneticiler de katıldı. Bir saat süren toplantıda üç ayrı yer üzerinde görüşmeler yapıldı ve Konaklı’daki spor alanı konusunda gerekli girişimlerin başlatılması kararlaştırıldı.

Bedrullah Erçin başkanlığındaki son toplantıda ise Alanya’ya yapılması planlanan kadınlar plajı için uygun bir yer konusunda görüşmeler yapıldı. Alternatif yerler üzerinde çalışmalar sürerken, en uygun yerin bulunması ve projenin başlatılması için çalışmaların devam etmesi kararı alındı.

Öte yandan ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Alanya’da incelemelerde bulundu. Karaçay’a Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Belediye Meclis üyesi  Mustafa Keşoğlu ve Ak Parti Mahmutlar Mahalle Temsilcisi Ercan Sandal ve ASAT Şube Müdürü Fatih Uysal eşlik etti. ASAT, Alanya’da vatandaşa daha iyi hizmet vermek amacıyla Alanya merkez ile doğu ve batı da yeniden yapılanacak. Doğuda Mahmutlar, batıda ise İncekum’ da oluşturulacak yeni birimler için Alanya’ya gelen ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay,  önce Mahmutlar arıtması yanında yapılacak birim ve şantiye için yer incelemesi yaptı ilgililerle görüştü. Akçay, daha sonra Büyükşehir’e devredilen İncekum belediye binasında incelemede bulundu.

Yapılacak projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Kadınlar Plajı, Alanyaspor’a antrenman ve kamp tesisi kazandırılması için yer sorunlarının çözülmesi halinde güzel projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Güney, ”Hal projesi de kısa sürede ihaleye çıkacak ve yapım çalışmalarına başlanacak” dedi. Güney, ASAT’ın doğuda Mahmutlar, batıda İncekum’da olmak üzere iki ayrı birim kurmasıyla merkez, doğu ve batı olmak üzere üç ayrı noktada Alanya ve çevresine çok daha hızlı ve kaliteli bir hizmeti sunacaklarını söyledi.