Alanya’da yeni yılda berber ve kuaförlerde zamlı tarife uygulanacak. Yeni tarifeye göre saç tıraşı 60 TL, sakal tıraşı ise 40 TL olacak. Zamlı tarife ile ilgili açıklamada bulunan Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, maliyetlerin arttığını ve esnafı da düşünmek zorunda olduklarını söyleyerek “Her şeye zam geldi. Şampuanı, jileti hepsi dolarla geliyor. Daha yüksek zam verilen yerler de var. Biz esnafımızı korumak adına makul seviyede bu şekilde karar aldık. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) de onayladı.  Zaten çoktan beri zam vermemiştik. 3-4 ayda bile her şeyin fiyatı 2-3 misli oldu. Antalya Berberler Odası ve başka odaların da verdiği fiyatları göz önüne alarak makul seviyede artışını yaptırdık. AESOB da onayladı. Şu anda biz de esnafımızı düşünmek zorundayız” demişti. 
YENİ’DEN VERYANSIN: İÇİNİZE SİNDİREBİLİR MUSUNUZ?
ALESO Başkanı Demir’in bu açıklamalarının ardından vatandaşlardan yoğun tepkiler yükseldi. HOTED Onursal Başkanı Hakan Halit Yeni de tepki gösterenler arasındaydı. 
“Şaka gibi! Fırsatçılığa, soyguna, soygunculuğa nefes almaksızın devam.” diyen Yeni, tepkisini şöyle ifade etti: “Allah aşkına biri bana şu 100 liranın mantıklı bir tarafını, mantıklı bir şekilde anlatıversin lütfen!
Çok merak ediyorum. Siz her saç kestiğinizde kullandığınız tarak, makas ve tıraş makinasını çöpe atıp yenisini mi alıyorsunuz? Saç kesimini ve sakal tıraşını dolara nasıl bağladınız? Fırsatçılığın alası değil midir bu? Kimse beni yanlış anlamasın ama önüne gelen herkes herkesi, hükümet milleti, millet de bir birini kazıklamaya, soymaya, soygunculuğa son gaz devam ediyor. Değerli kuaförlerimiz, berberlerimiz eminim şimdi bana alınıp kırılacaklardır. Kusura bakmayın da, el insaf yahu. 
İnsanlar saçlarını boyatıyorlardır, boya, açıcı vs. gibi, kimyasallar, farklı birçok bakım ürünleri kullanılıyordur, bunu anlayabilirim. Ama saç kesimi ve sakal tıraşını 100 lira oldu derseniz bunu anlamam imkansız.  Bunun adına insanların aklıyla alay etmek denir. Bunun adına fırsatçılık ve soygunculuk denir. 100 lira Allah aşkına şaka gibi! Aklınızı mı, yoksa vicdanınızı mı kaybettiniz? Vallahi çok merak ediyorum; bu kâbus nerede ve ne zaman sona erecek acaba?
Yapmayın, Allah aşkına yapmayın. Akıl var izan var. Mantık vicdan diye bir şey var. Kendinize gelin 
Sayın Nuri Demir, siz bu durumu içinize sindirebiliyor musunuz? Zaten nefes almakta güçlük çeken vatandaş üzerinden oda seçimlerinize bir jest midir bu? Hepsini bir yana bırakıyorum. Saç sakal tıraşının maliyeti nedir? Bir siz çıkarın, bir de biz çıkaralım. Ya da beraber çıkaralım. Bakalım saç sakal tıraşının maliyeti ne çıkacak? 
Vuran vuruyor zaten bir de biz vursak ne olacak mı diyorsunuz? Ben vatandaşın bu durumların karşısında sus pus oluşuna da şaşırıyorum da neyse. Ayıptır ayıp.”  
VATANDAŞLAR TEPKİLERİNİ SIRALADI
Saç sakal tıraşının 100 lira olması ve ALESO Başkanı Demir’in aldıkları zam kararı gerekçesini aktardığı haberlere sosyal medya üzerinden vatandaşlar da tepkilerini sıraladı.
İşte vatandaşların ifadeleri: 

Bahri Tan
Bu zam filan değil, kazık atmadır. Saç sakal 100 TL olunca bu berberin yevmiyesi kaça gelir?
 
Saadet Şahin
Yeter artık soygunları durdurun, arkadaşlar gerçekten yeter!

Kerim Özcan
Fırsatçılığa, soyguna soygunculuğa devam… Bakalım nereye varacak bu işin sonu çok merak ediyorum. 100 lira ha. Pes demekten başka söyleyecek bir tek söz bulamıyorum. 

Mustafa Gök 
Müşteri gelecek diye çok beklersiniz 

Hüseyin Ali 
Herkes saç sakal bıraksın, eski günlere döneceğiz. El insaf, adımız Müslüman. Ramazanda gıda, selde yağmurda gıda, depremde kiralar. Şimdi kuru bahane ederek her şeye misliyle zam. Kesin kefene de zam gelmiştir; virüsten ölen çok oluyor. İnsafınız kurusun. 
 
Murat Çelik 
Bir berber saç sakal tıraşından 100 TL alırsa o berbere kimse gitmez ve aç, müşterisiz kalır. İnsanlar 100 TL’ye günde 12 saat ve üzeri çalışıyor. Bu parayı kazanmak bu kadar kolay değil. Bu kadar da kolay olmamalı. 

Seher Palamut: 
Boya değil, makyaj değil. Dolarlık ne varmış bu erkek kuaförlerinde. 

Mithat Karaca: 
Hepinizin bahanesi dolar, pandemi. Millet kendi tıraşını olduğunda da esnaflarımıza yardım diye konuşuyordunuz.  

Mehmet Tokluoğlu: 
Tıraşla döviz dolar ne alaka. Yazıklar olsun. Bir de esnaf odası başkanı olmuş, popülizm yapıyor, oy hesabı yapıyor. Ama bu fiyat esnafın işini düşürür. Herkes kendi tıraşını kendi yapar. 

Ertuğrul: 
Ya esnafı siz düşündeniz de artık millet evde tıraş oluyor. Siz masal anlatmaya devam edin. 

Ali Aksoy: 
Dolar ne alaka? Bu keyfiyetin illaki bir hesabı sorulur. Yazık memleketimin insanına. Gelen de giden de soyma derdinde. 
 

Editör: TE Bilisim