Alanya Toptancı Hali’nde 12 Ekim’de açık muzun fiyatı 6.40 TL, sera muzun fiyatı 6.80 TL olarak belirlenmişti. Ancak bu fiyatlar gün geçtikçe düşme eğilimine girdi. Fiyatlar 20 Ekim’de açık muz için 6 TL, sera muz için 6.40 TL, 23 Ekim’de açık muz için 5.50, sera muz için 6 TL, 24 Ekim’de açık muz için 5.10 TL, sera muz için 5.50 TL olarak belirlendi. İki gün sonra 26 Ekim’de ise açık muz 5 TL, sera muz 5.40 TL’ye kadar düştü. 
DAHA FAZLA DÜŞMESİNDEN ENDİŞE EDİLİYOR 
Fiyatın daha çok düşmesinden endişe eden üreticinin kesimi artırması düşüşü hızlandırdı. Bu nedenle muz piyasasında düşüşün devam edeceği düşünülüyor. Diğer şehirlerden muz talebinin durması da muz piyasasında endişeli bekleyişe neden oluyor. 
HALCİ VE PAKETLEMECİ DE BEKLEMEDE 
Üreticinin yanı sıra halci ve paketleme işletmeleri de düşüşten etkilendi. 20 Ekim’de 6 TL’den aldığı muzu sarartıp 7.50 TL’den satacakken fiyatların düşmesi ile muzları depoda bekletmeye başlayan aracılar da zarar etmeye başladı. 
SATIŞ DURMA NOKTASINA GELDİ 
Bu yıl, her yıl yaşanan hasat zamanı düşüşlerinden daha sert olan düşüşler, satışın durma noktasına gelmesinden dolayı normal karşılanmazken yeniden artan korona virüs vakalarından dolayı olası sokağa çıkma yasağının gelmesinin sektörü daha kötü duruma getireceğinden endişe ediliyor. 
PROF. DR. UYAR UYARMIŞTI 
Her geçen yıla göre giderek artan muz yatırımları konusunda akademik çalışmalara imza atan ALKÜ İİBF İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Uyar, üretimdeki rakamları paylaşarak muzun geleceği konusunda üreticilere ve yatırımcılara ciddi uyarılarda bulunmuştu. Muzda arz – talep dengesinin oluştuğunu söyleyen Uyar, bundan sonra yapılacak ek sera yatırımlarının pazarda bu dengeyi bozacağını söyleyerek diğer tropikal ürünlere yönelmeyi önermişti. – Kemal Cengiz


İLGİLİ HABER: 
https://www.gercekalanya.com/guncel/muzu-bekleyen-tehlike-h42011.html