Serbest piyasadaki kiralık ev fiyatlarına müdahale etmek için kolları sıvayan hükümetin masadaki ilk seçeneği tavan fiyat uygulaması. İşte gündemdeki yeni kira düzenlemesiyle ilgili detaylar. Kira fiyatlarındaki yükseliş tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşamı olumsuz etkiliyor. Özellikle koronavirüs sonrası oluşan ortam ve yükselen döviz fiyatları sonrası ev kiraları aldı başını gitti. Son 1 yılda kiralara 2-3 kat zam geldi. Vatandaşın yaşadığı sıkıntıya çözüm arayan hükümet, kiralarda düzenleme için harekete geçiyor.

EV KİRALARINDA TAVAN FİYAT GÜNDEMDE

Sabah’ta yer alan habere göre; Türkiye gayrimenkul sektörü ve vatandaşın da gündeminde kiralar var. Hükümet konutta arz sıkıntısı sebebiyle son dönemde artan ev kiraları konusunda çalışmalara başladı. 3 bakanlık devreye girerek tavan fiyat dahil birçok uygulama üzerinde çalışıyor.

ÜÇ BAKANLIK DEVREDE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili güzel bir gelişme üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Bakan Kurum, “Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkân sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır” şeklinde açıklamıştı. – Haber Merkezi