Eğer normalleşme beklendiği gibi giderse sektörün son 50 yılın en büyük iç pazar satış rakamını yakalayacağını, ancak sektörün ayakta kalabilmesi için yabancı turiste ihtiyaç duyulduğunu belirten Vardar, şunları söyledi: 
Çok iyi giden bir sezonda, iç pazar, otellerin yüzde 30'unu doldurabilir. Sadece yerli turist otellerin açılması ve dolmasında çok etkili değil, gelen her bir turist de çok önemli. Rus pazarı olmazsa açamam diyen oteller var. 
İç pazarda fiyatlar bu ay yüzde 40 artacak. 2022'de dış pazar açılacağı için iç pazarda fiyatlar tehlikeye girebilir. 
Eskiden 3 ayda bir bütçe yapardık. Ama şimdi haftalık bütçeler yapıyoruz. Pandemi nedeniyle çok özel bir dönem yaşıyoruz. Sektörümüz şu an bir kurtuluş savaşı veriyor. 
Her şeyimizi bankalara verdik, müşteriye olan borçlarımızı ödedik. Turizm sektörüne hibe verilmesi gerekiyordu. Biz hükümete bunu anlatamadık. 
2020 sezonu için erken rezervasyonda 300 bin satış gerçekleştirmiştik. Pandemi ile bu rezervasyonların yüzde 97'si iptal veya tarih değişikliği istedi. Bu oranın yüzde 57'si ise tekrar rezervasyona döndü. 
2021 erken rezervasyon döneminde iyi bir satış grafiğimiz vardı ama vaka sayıları artınca sayılar düştü. 
17 günlük tam kapanma dönemi kararı çok geç açıklandı. 17 günlük kapanma erken açıklansaydı oteller dolardı 
Buna rağmen, kapanma döneminin ilk gününde 2 bin 800 rezervasyon aldık. Bu da insanların tatile ne kadar çok ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. 
Şirket olarak 2021 hedefimiz ise 370 bin yolcu, 940 milyon TL ciro. 
Türkiye'de ne yazık ki ülke nüfusunun yüzde 10'u Seyahat acenteleri ve oteller üzerinden seyahat ediyor.
Türkiye'nin en önemli pazarları Almanya, İngiltere ve Rusya. Buralarda siyasi görüşmeler sürüyor. Sadece Rusya pazarı için çalışanlar otelleri açmayacaklarını söylüyor. Neyle karşılaşacağımızı 15 Haziran'da göreceğiz. (turizmgazetesi.com)