Açıklamada şu bilgiler verildi: “Şirketi devralmamızdan hemen sonra gerek sahada gerekse şirket bünyesinde mevcut durum analizi sonrası neler yapılabileceği konusunda tespitler yapılarak müşteri memnuniyetini arttırıcı  uygulamalar başlatılmıştır.

Mağduriyetler önleniyor

Kullanıcıların kendi adlarına abonelik sözleşmeleri yaptırmaları zorunluluğu getirildi. Burada amaç fiili olarak elektriği tüketen tüketicinin aboneliği kendi adına alması olup, başka abone adına elektrik tüketen bir tüketici bu tüketim noktasını terk ettiği zaman bu kullanımdan kaynaklı olarak hiç elektrik kullanmayan tüketicinin mağdur olmasının önüne geçmektir. Bu yönde alınan şikayetler üzerine saha da böyle bir çalışmayı yaparak bilfiil kullanan kullanıcıların aboneliği kendi adına alması talep edilmektedir. Müşteri mağduriyetinin önlenmesi ve devamlı müşteri memnuniyetinin sağlanabilmesi için öncelikle müşterimiz olunması gerekmektedir.Usulsüz kullanımda bulunan müşterilerimize ihbarname gönderilmekte, 15 (on beş) gün süre verilmektedir. Sistemde telefonu ve e-mail adresi bulunan müşterilerimize de ihbarnameye ilaveten enerji kesilmeden önce bilgi verilmektedir. Müşterilerimizi bilgilendirmek ve yeni düzenlemelerden  haberdar etmek için çeşitli broşür,  el ilanları ve kampanyalar düzenlenmiştir.

Şunu önemle bildirmek isteriz, amacımız elektrik kesmek değildir. Usulsüz elektrik kullanımından dolayı elektrik kesmemizin şirketimize bir faydası yoktur. Bu işlem gerçek kullanıcıyı tespit ederek, 3. şahısların mağdur olmasını engellemek ve yasal zorunluluğu yerine getirmektir.

Yapılan bu çalışmalar sonucunda; usulsüz elektrik kullanımının önüne geçilmiş olacak, düzenlenen faturalar müşterilerimize elektronik ortamda (e-mail-sms) ulaştırabilecek, son ödeme tarihine kadar faturasını ödeyemeyen müşterilerimize e-mail ve sms gönderilebilecek, programlı elektrik kesintilerinden müşterilerimizin haberdar olmaları sağlanacak, şirketimiz tarafından müşterilerimize yönelik olarak düzenlenecek kampanyalardan v.b. uygulamalardan haberdar olmaları sağlanacaktır.