Erzurumlu döner ustası İbrahim Kotan, Şekerhane Mahallesi Eczacılar Sokak’ta faaliyet gösteren döner salonunda bir ilki gerçekleştirdi. Aynı zamanda kendisi de döner ustası olan İbrahim Kotan, özel olarak imal ettirdiği döner robotu ile iki döner ustasından tasarruf ediyor. Robot döner, uzaktan kumanda ile et ve tavuk dönerleri eşit derece ve kalınlıkta kesip servise hazır hale getiriyor. Döner robot ile aynı zamanda daha hijyenik hizmet verme şansı bulduklarını dile getiren İbrahim Kotan, robotun 100 kilogramlık bir döneri dört saatte kesebildiğini söyledi.

 

TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

 

Döner robotunun tek bir tuş ile her çeşit döneri pişirip kestiğini ifade eden Kotan, “29 bin liraya aldığımız robotun tüm parçaları uzun ömürlü olarak dizayn edilmiştir. Döner robot, bize 2 personelin yaptığı işi daha hijyenik ve hızlı olarak sağlıyor. Müşterim daha çok artarsa bir tane daha almayı düşünüyorum. Robotumuz özellikle yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Turistler gördüğünde cep telefonu ya da kamera ile görüntü ve fotoğraf çekiyor” dedi.

 

PATRON MUCİT GİBİ…

basliksiz-1-002.jpg

Döner salonu sahibi İbrahim Kotan’ın tek yeniğili döner robotu değil. Kotan, işyerinde servise sunduğu lavaşları da özel tasarım bir tandır ile üretiyor. İstanbul’da bir inşaat ustasına 6 bin 500 lira ödeyerek yürüyen lavaş tandırı yaptırdığını dile getiren İbrahim Kotan, tandırın altına tekerlek takarak hizmeti müşterinin ayağına götürdüklerini söyledi. Kotan, “Böylece Erzurum lavaşından saatte 500 adet üretebiliyoruz. Müşterilerimize hem daha iyi bir damak lezzeti hem de farklılık sunuyoruz” diye konuştu.