Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) tarafından belirlenen taksimetre ücretlerine tepkiler sürüyor. Bir dönem aradan sonra yeniden Alanya Şoförler Nakliyeciler Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’na aday olan Alanya ve Çevresi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Akkaya’nın ardından mevcut oda başkanı Recep Çalış da yeni bir açıklamada bulundu.

Covid-19 virüs salgınına rağmen her şartta görev başında olduklarını ve sorumluluk bilinciyle sorunların çözümü için mücadele sürdürdüklerini söyleyen Çalış, “Özellikle taksimetre zamları konusunda verdiğimiz mücadele herkesçe malum olduğu kanaatindeyim. Taksimetre zammı alabilmek için iki gün üst üste rahmetli annemin taziye yerini terk etmek zorunda kaldım. Yaptığım her mücadelede değerli meslektaşlarımın lehine sonuçlar alma gayreti gösterdim. Tabi ki taksimetre konusunda son sözü söyleyecek yetkili mercii, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’tir. Ancak bugüne kadar verilen zamların bizleri tatmin etmediğini ve uygulanamayacağını, güncel piyasa koşullarına göre yeniden tüm esnafımızı tatmin eden bir zammın verilmesini talep ettik. Taksimetre zammı konusunda görüşmelerim halen devam etmektedir. Sonuç alana kadar esnafımızın bu haklı davanızda dün olduğu gibi bugün de yanında olarak mücadelemizi sürdüreceğim.” diye konuştu.

Çalış, açıklamasına şunları ekledi: “Şunun da bilinmesini isterim ki, Alanya Şoförler Odamızın bünyesinde bulunan bütün esnaflarımız görev süremiz içinde bizim sorumluluğumuzdadır. Biz taksicimiz, kamyoncumuz ve diğer tüm esnaflarımıza sonuna kadar güveniyoruz. Her bir esnafımız bizim için kıymetlidir, değerlidir. Her anı fedakârlıklarla dolu emeğinizin emanetçisi olarak, odamızın daha güçlü olması adına gece gündüz demeden sizlerin de desteğiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

ÇALIŞ VE AKKAYA NELER SÖYLEMİŞTİ?

Daha önceki açıklamasında Çalış, 1 kilometre için 25 TL, açılış 9 TL ve kilometre başına 9,50 TL taleplerine rağmen UKOME toplantısında açılış 6 TL, kilometre 6,50 TL ve 1 kilometre için ‘indi–bindi’ fiyatının 15 TL olarak kararlaştırıldığını duyurmuş, bu zamların esnafı tatmin etmediğini dile getirmiş ve ilk defa indi - bindi fiyatı uygulanacak olmasının esnaf adına yeni bir adım olduğunu da açıklamıştı.

Yeniden Alanya Şoförler Odası’na başkan adayı olan Ali Akkaya ise kendisi döneminde taksimetre tarifesinin akaryakıt ücretleri baz alınarak belirlendiğini, 1 litre yakıtın 11,67 lira olduğu bugün ise 3,5 yıla yakın zamandır taksimetre ücretlerinin yerinde saydığını söylemiş, 15 liralık indi bindi ücretinin büyük bir lütufmuş gibi gösterildiğini dile getirmişti. – Kemal Cengiz

Editör: TE Bilisim