Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, bayramda tesislerin dolduğunu söyledi. Dahaoğlu, “Pandemi nedeniyle kullanım alanları kısıtlı olduğu için, daha sonra zor durumda kalma endişesiyle tesisleri dolduramıyoruz. Yine de istediğimiz doluluklarımızı yakaladık” dedi.  
“ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA HEDEFE ULAŞACAĞIZ”
2019’daki fiyat skalasını bu sezonda yakalamanın çok zor olduğunu belirten Dahaoğlu, “2019 fiyat skalasının altındayız. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu hedefe de ulaşacağız. Örneğin 2019’da bir otel odası 50 Euro’dan pazarlanıyorsa, şimdi fiyat olarak bunun yüzde 20-30 daha altında pazarladık” diye konuştu. 
“YAPTIRIMLAR OLMAZSA BU GÖRÜNTÜLERİ GÖRÜRÜZ”
Konaklama tesislerine ödeme yapmak istemeyen ya da ödeme gücü olmayan vatandaşların sokaklarda ve parklarda sabahladığını dile getiren Dahaoğlu, “Hoş olmayan görüntülere ve aşırı kirliliğe sebep oldular. Kendi aralarında yer kavgası bile yaparak emniyet güçlerini meşgul ettiler. Bununla ilgili yaptırımlar olmadığı sürece özellikle bayramlarda bu tür görüntüler görmeye devam edebiliriz” ifadelerini kullandı. 
“TÜM TATİL BELDELERİNDE BU TARZ GÖRÜNTÜLER VARDI”
Alanya’da istenmeyen görüntülerin yarattığı imajın eğitimle, tatil bilinciyle alakalı sıkıntılardan kaynaklandığına dikkat çeken Dahaoğlu, “Gönül isterdi ki herkes bilinçli misafir olsun ama değil. Alanya’mıza yakışmayan bu görüntülerin olmasına üzüldük ama belediye de emniyet de jandarma da tıkandı. Aşırı misafir aşırı yoğunluk doğurdu. İnsanlar neredeyse 2 yıldır pandemi stresiyle boğuştuğu ve evlerinde karantinada oldukları için bu tatilde bunun acısını çıkardı. Aslında tüm tatil beldelerinde bu tarz görüntüler ve aşırı yoğunluk vardı. Bu olumsuz imajın Alanya’yı çok büyük oranda etkileyeceğini düşünmüyorum. Yarın, öbür gün insanlar bunu unutacaktır. Bir hafta, 10 gün sonra bu görüntüler hafızalardan silinecektir” dedi.  
“GÖREVLİ SAYISI ARTIRILMALI”
Kurban Bayramı tatilinde Alanya’da yaşanan olumsuz görüntülerin bir daha oluşmaması için önerilerde bulunan Dahaoğlu şöyle konuştu:
“Bayram döneminde insanlara hizmet veren tüm birimlerde örneğin emniyet gibi görevli sayısı artırılmalı. Bu bölgelerde yoğunluk olacağı öngörülebilir. Varsa Alanya gibi tatil beldelerinde belki devlet tarafından ekstra görevliler bulundurulur ve ihtiyaç karşılanabilir.”
“YABANCI MİSAFİRLERİMİZLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği (KONTİD) Başkanı Ali Orkan da tesislerin özellikle bayramın ikinci gününden sonra yüzde 100 doluluk oranını yakaladığını söyledi. Orkan, “Bayram günündeki 4-5 günlük süreçte yerli misafirlerle doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Cumartesi ve pazar günü yerli misafirlerimiz tesislerimizden ayrılmaya başladı. Bundan sonraki rutinde yabancı misafirlerimizle yolumuza devam edeceğiz” dedi.  
“CİDDİ BİR KAMUOYU OLUŞTURULMALI”
Alanya’da bayramda istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasının Alanya’nın marka değerine zarar verdiğini kaydeden Orkan, “Bu tarz görüntülerin idari kurumlar, yerel yönetimler, kolluk kuvvetleri tarafından engellenmesi yönünde ciddi bir kamuoyu oluşturulmalı. Alanya’mız adına bir daha bu tarz görüntüler görmek istemiyoruz” diye konuştu. 
“REZERVASYONU OLMAYANLAR ALINMAMALI”
Orkan, Alanya’da bayramda istenmeyen görüntülerin tekrar yaşanmaması için rezervasyonu olmayanların Alanya’ya alınmamasını önerdi. Orkan, “Bayramdan önce bir şekilde basın yoluyla, sosyal medya aracılığıyla konaklama rezervasyonu olmayan insanların Alanya’mıza gelmemeleri duyurulabilir. Ne derece başarılı olur, zor bir şey ama en azından böyle bir ilan, duyuru yoluyla halka duyurulabilir” ifadelerini kullandı. Özellikle Covid-19’daki artış dönemine bayram nedeniyle tekrar ulaşıldığını aktaran Orkan, halkın, misafirlerin, tesis çalışanlarının önlemlere dikkat etmelerini istedi. – Erkan Uysal