Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık satış pazarlarında satışlar başladı. Mamadı Mevkii’ndeki kurbanlık satış pazarında alana yerleşme çalışmaları devam ederken, hazırlıklarını tamamlayan büyükbaş hayvan satıcıları siftah yaptı. Çeşitli kentlerden Alanya’ya kurbanlık hayvan getiren besiciler satışlardan memnun olduğunu söyledi. 
“VATANDAŞLAR KORKMASIN”
Kurbanlık satıcılarından Ömer Zararsız, satışların gayet güzel olduğunu söyledi. Zararsız, “Vatandaşlar kurbanlık satış pazarını geziyor. Hayvanları görüyor. Her şeyimiz düzenli. Fiyatlar da uygun. 2 bin 500-2 bin 600 TL’ye hisseli satış yapıyoruz. Buna kesim de dahil. Hayvanlarımız 350 kilodan aşağı değil. Fiyatlar yükselmedi. Şu anda bu fiyatlar makul. 2 bin 500 TL’ye vatandaş nerden bakılırsa bir hayvandan 50 kilo et alır. Hatta daha fazlasını alır. Vatandaşlar korkmasın, buyursunlar gelsinler” dedi. 
“FİYATLAR GEÇEN SENENİN ÜZERİNDE”
Kurbanlık satıcılarından Yılmaz Uçak ise, “Allah’a şükür satışlarımız her zaman iyi. Yıllardır halkımıza kurban kesiyoruz. İslami ölçüleri baz alıp kurban kesen bir firmayız. Bu yüzden burada kurban kestirmek isteyen vatandaşlarımız rahatlıkla gelip bize müracaat edebilir. Allah’ın izniyle biz onlara garanti veriyoruz. Garanti derken kiloyla et satar gibi burada et satmıyoruz. İslami ölçülerde bu işlere dikkat eden insanlar gönül rahatlığıyla bizden kurban kestirebilir. Her sene daima buradayız. Fiyatlar geçen senenin üzerinde. Bu zaten piyasada bellidir. Kurbanlığı amacından çıkarmamak lazım ama fiyatlar geçen senenin fiyatlarının üzerinde. Kasaplar genelde bu işi sadece para için yapar. Bu yanlış. O zaman kurbanı amacından çıkarıyorlar. O zaman akıtılan kan boşa gidiyor. Biz bu işi para için yapsaydık ben bu işle uğraşmazdım. 500 hayvan getirir, ikişer, üçer bin lira koyar, satar geçerdim. Herkes kendisi kessin derdim. Biz bunun derdinde değiliz. Biz herkes helal kurban kessin, kurbanı amacına ulaştırmış olarak hem evlerine et girsin hem de düzgün olarak insanlara ikramını yapsın diye bu hizmeti yıllardır sürdürüyoruz” diye konuştu.
“2 BİN LİRADAN BAŞLIYOR”
Minimum olarak verdikleri fiyatın altında da kurban kestirmek isteyenlerin olduğunu aktaran Uçak, “Hemen hemen geçen seneki rakamlara yakın fiyatlar 2 bin liradan başlıyor. 2 bin lira ila 3 bin lira arasında değişiyor. Sonuçta yaptığımız iş Allah için yapılan bir iş. Kurban-ı kerimi amacına ulaştırmak isteyen varsa bunu zedeleyen söylemler var. Bu söylemlere girmeden gönül rahatlığıyla kurban almak isteyen vatandaşlarımız her yıl belediyemizin gösterdiği yerde bizi bulabilir” ifadelerini kullandı. - Erkan Uysal