Yüzyılın en büyük sosyal konut projesi olarak gösterilen projenin detaylarını önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı. İki yıl içinde tamamlanması planlanan sosyal konut projesi kapsamında Alanya’ya da 500 adet konut yapılacağı duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detayları paylaşmasıyla birlikte dün de konut projesi için başvurular başladı. Son rakamlara göre şu ana kadar 865 bin vatandaş proje için başvuru yaptı.

AYLIK TAKSİTLER DE BELLİ

Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa edilecek 2+1 konutlara aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle sahip olunabilecek. 850 bin TL fiyata sahip 3+1 konutlar ise 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile alınabilecek.

KURUM'A TAKSİT VE KİRALARLA İLGİLİ SORU SORULDU

CNN Türk canlı yayınına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a da taksitlerle ilgili dikkat çeken bir soru soruldu. Kurum, "Asgari ücretliler hem kira, hem konut kredisini nasıl ödeyecek?" sorusunu, “Asgari ücretli 5 bin 500 lira alıyor. Hem ev kirası, hem taksit ödeyecek hem de evini geçindirecek. 5 bin 500 lira ile bunu yapabilmesi için ilave mesai ve kazanç sağlaması gerekiyor. Bir yıl vatandaşımız biraz dişini sıkarak, biraz eşinden dostundan borç alarak, biraz ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir.