Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) pandemi nedeniyle bankalara “kredi borcunu zamanında ödemeyen otellere takip işlemi başlatmayın, borcu yapılandırın” talimatına rağmen Türkiye’nin 38 ilinde 186 otel icralık oldu.
İCRALIK OTEL SAYISINDA BODRUM BİRİNCİ
Dünya Gazetesi’nin haberine göre, icralık otellerin illere göre dağılımında 47 işlem ile Muğla ilk sırada yer aldı. Muğla’da icra işlemi tatbik edilen 47 otelin 32’si (yüzde 70) Bodrum’da bulunuyor.
ANTALYA VE İSTANBUL İKİNCİ SIRADA
İl bazında ilk sırada olan Muğla’yı 22’şer işlem ile Antalya ve İstanbul izliyor. Buna göre pandemi döneminde icra işlemi yapılan otellerin yarısına yakını üç şehirde gerçekleşti. İcralık otellerin yıllara göre dağılımında 2020, 79 işlem ile ilk sırada. 2021, 78 işlem ile ikinci sırada yer alırken 2022 Haziran sonu itibariyle gerçekleşen icra işlemi ise 29 oldu.

2020-2022 Haziran sonu itibariyle Adana ve Zonguldak’ta 4’er, Eskişehir ve Kahramanmaraş’ta 3’er, Artvin, Çorum, Kütahya ve Malatya’da 2’şer, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Bilecik, Bursa, Denizli, Edirne, Hatay, Isparta, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Manisa, Mardin, Nevşehir, Samsun, Şanlıurfa, Van, Yalova’da 1’er otel icralık oldu.
İcralık otel sayısı gazete ve internet sitelerinde zaman zaman çıkan abartılı ve gerçek olmayan rakamları değil, yasa gereği Basın İlan Kurumu (BİK) üzerinden yayınlanan icra işlemleri ilanlarındaki resmi rakamları içeriyor. (Turizm Güncel.com)