Alanya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın (ALSMO) Başkanı Önder Kıvrak, yeni yönetim ile odanın eski başkanlarını bir araya getirdi. ALSMO binasındaki buluşmaya odanın kurucu başkanı Hasan Toros, eski başkanlar İffet Kan, Ercan Çatal katıldılar. Odanın önceki başkanı Kerim Gökçeoğlu ise, mazeret bildirerek buluşmaya katılamadı. Eski başkanlar, ALSMO Başkanı Önder Kıvrak, ALSMO Başkan Yardımcısı Tevfik Atar, ALSMO Sekreteri Ümit Demir, ALSMO Yönetim Kurulu üyeleri Emine Genç ve Tunahan Oral ile bir araya gelerek mesleki konularda sohbet etti. Bir araya gelen meslektaşlarına ALSMO’ya katkıları için teşekkür eden Kıvrak, 1 Temmuz’da başlayan mali tatilin 20 Temmuz’da sona ereceğini söyledi. Kıvrak, “Mali tatil sadece meslektaşlarımız için çıkarıldı ama tatil yapılamayan bir mali tatil dönemine girdik. Adalet Bakanlığı’na bağlı mahkemeler, görevli olan hakimler için idari adli tatil uygulaması mevcut ancak bunlardan avukatlar da istifade edebiliyor. Bizim için çıkarılan mali tatilden meslektaşlarımız istifade edemiyor. Tatil yapılamayan mali tatil döneminin yetkililerin ya tatil yapılabilir bir mali tatile dönüştürmesi ya da kaldırılmasını talep ediyoruz. Bununla ilgili girişimlerde bulunacağız” dedi.

“BİRLİKTE GEREKEN ÇALIŞMAYI YAPACAĞIZ”

ALSMO’yu tekrar eski günlerine döndürmek istediklerini vurgulayan Kıvrak, “ALSMO’nun tekrar eski günlerine dönmesi için kuruluşundan itibaren başkanlık, yönetim ve disiplin kurulu ile delegasyonda görev yapan arkadaşlarla odamızı tekrar eski haline döndürmek istiyoruz. Bunlarla birlikte gereken çalışmayı yapacağız. Başkanlarımızın burada bulunması bize güç veriyor. Onların gücü ve desteğini her zaman yanımızda hissedeceğimizi biliyoruz. İlerleyen süreçte birlik beraberliğin sağlanması, meslektaşlarımızın sorunlarının giderilmesi için hep beraber fikir ve emeği birlikte sunacağız” diye konuştu. 

“ELİMİZDEN GELEN KATKIYI SUNACAĞIZ”

Odanın kurucu başkanı Toros da, “2017 yılında odamızı kurduk. Kurucu başkanlığını yaptık. Alanya’da odamızın ilerlemesi için elimizden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İHTİYAÇ OLDUĞUNDA DESTEK VERECEĞİZ”

ALSMO eski Başkanı Kan ise, “Geçtiğimiz günlerde 5. Olağan Seçimli Genel Kurulumuzu gerçekleştirdik. Kurullar ve yönetim kurulu görev dağılımını yaparak Kıvrak başkanlığında yeni bir 3 yıllık süreç başladı. Tüm kurullardaki arkadaşlara başarılar diliyorum. Bize ihtiyaç olduğu dönemde her zaman desteğimizi vereceğiz” dedi.  

“HAKKIYLA MESLEKTAŞLARIMIZA VERİLMELİ”

ALSMO eski Başkanı Çatal da, “Artık masalarımızı, bilgisayarlarımızı plaja çekerek, şemsiyelerimizi masanın üstüne koyup, şortlarımızı giyip mali tatilimizi herhalde bir taraftan çalışarak yapacağız. Onun için ya mali tatil kalkmalı ya da hakkıyla meslektaşlarımıza verilmeli” diye konuştu.

“KATACAKLARI DEĞER İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

ALSMO Başkan Yardımcısı Atar ise, odanın kuruluşundan bu yana görev yapanlara teşekkür etti. Atar, “Toros, Kan ve Çatal’a bundan sonraki süreçte bize katacakları değer için teşekkür ediyorum” dedi. 

“BAYRAĞI DEVAM ETTİRECEĞİZ”

ALSMO Sekreteri Ümit Demir de, “Türkiye genelinde ilk ilçe odası olarak kurulan ALSMO’yu kuruluşundan bugünlere getiren değerli başkanlara teşekkür ediyoruz. Biz de bu bayrağı devraldık. Elimizden geldiği kadar devam ettireceğiz” diye konuştu.

“MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Odaya emek veren tüm başkanlara ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden ALSMO Yönetim Kurulu üyesi Oral ise, “Bu bir bayrak yarışıydı. Artık bayrağı biz devraldık. Bundan sonra onların da desteği ile bu bayrağı daha ileriye götürmek istiyoruz. Elimizden geldiğince mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. – Erkan Uysal