GfK’nin aylık araştırmasına göre, Almanya’da haziran ayında gerçekleşen paket tatil satışları, bir öndeki yıla göre yüzde 20 oranında artış gösterdi. Ancak bu durumun, 2014 haziranında gerçekleşen Dünya Kupası sebebiyle Alman seyahatçilerin tatile gitmemesi sonucu rezervasyonlarda yaşanan yüzde 18’lik düşüşün istatistiksel yansıması olduğu belirtildi. 
Bu artış, aylık Alman turistlerin en çok seyahat ettiği 10 destinasyonun rakamlarında da gözlemlendi. Traveltainment tarafından açıklanan rakamlara göre, 10 destinasyon havalimanından 9’unda, yolcu sayısı yüzde 18 ile yüzde 44 arasında değişen oranlarda artış gösterdi. 

Antalya yine lider
Haziran ayında seyahat eden Alman turistlerin yüzde 34’ü Antalya Havalimanı’na iniş yaptı. Bu oran, bir önceki aya göre yüzde 44’lük bir artış anlamına geliyor. 2’inci sırada yüzde 24 ile Palma yer alırken, 3’üncü sıra, yüzde 8’lik pay ile Hurghada oldu. 
Kanarya Adaları ise, mayıs ayında gerçekleşen sürpriz düşüşün ardından, haziran ayında ortalama yüzde 20 oranında artış gösterdi. Fuerteventura havalimanı yüzde 18, Las Palmas yüzde 20, Tenerife yüzde 19 ve Arrecife yüzde 26 oranında artış gösterdi. Kanarya Adaları bu oranlarla, toplam paket tatillerinin yüzde 23’ünü almış oldu.