Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, " Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşeceğiz. 1 Mart itibariyle süreç belirlenen kriterler çerçevesinde dört risk seviyesinde Valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıhha kurullarımızla başlayacak" dedi.  Bu açıklama, temel geçim kaynağı turizm olan Antalya ve Alanya’da da umutla karşılanmıştı. Ancak yapılan son değerlendirmede Antalya yüksek riskli alanlar arasında yer aldı. Antalya’nın ‘turuncu’ ile gösterilmesi yeni sezonu umutla bekleyen turizmcileri endişelendirdi. 
TABLO KORKUTTU
* Yüz binde 10'un altında vaka görülen iller düşük riskli, yüz binde 11-35 arası vaka olan iller orta riskli, yüz binde 36-100 arası vakası bulunan iller yüksek riskli,  yüz binde 100’ün üstünde vaka seyri görülen iller ise çok yüksek riskli olarak belirlenecek.  Düşük riskli iller mavi, orta risk sarı, yüksek risk turuncu, çok yüksek risk kırmızı ile gösterilecek. Günlük vaka sayısına göre Antalya turuncu ile gösterildi. 
‘TEDBİR VE KISITLAMALAR AŞI İLE EN BÜYÜK GÜÇ’
Sağlık Bakanı Koca "Geçen haftaya göre 1 haftada 100.000 nüfusta görülen vaka sayısı en çok artan 5 ilimiz: Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale. En çok azalan illerimiz ise Bitlis, Mardin, Kastamonu, Yalova ve Bingöl. Tedbir ve kısıtlamalara uyum aşı ile birlikte en büyük gücümüz" açıklamasında bulundu. – Haber Merkezi