Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, gençlerin işsizlik sorununa ve işverenlerin Suriyeli, Afgan gibi yabancıları çalıştırmasına çözüm olarak bir takım tavsiyelerde bulundu. İki yıllık üniversitelerin kapatılmasını ve işverenlerin devlete ödediği SSK primlerinin kaldırılmasını öneren Sevilgen, “Şuan genç yaştaki nüfusumuzun birçoğu üniversite mezunu fakat sahada yapabilecekleri ve anladıkları bir iş yok. Bir kısmı tamamen yok olmuş; eroin, uyuşturucu, tiner bağımlısı, büyük bir kısmı ise çok az çalışıp iki üç katı maaş istiyor. İşverenler ise kalifiye eleman bulamadığı için en azından verilen işi yapan ve SSK zorunluluğu olmadığı için Suriyeli, Afgan gibi işçi çalıştırmak zorunda kalıyorlar” diyerek önerisinin gerekçesini açıkladı. 
DEVLETE ÖDENEN SSK PRİMLERİ GENÇLERE VERİLMELİ 
İki yıllık üniversiteler yerine meslek liseleri kurulup işten anlayan gençlerin çırak, kalfa, usta olarak yetişmesi gerektiğini söyleyen Sevilgen, “Şuan mevcut çalışan Afgan ve Suriyelilerin yerine çalışmayan gençlerimizi yönlendirmemiz için iş adamlarının devlete vereceği SSK tutarını gençlere verip daha fazla ücret alması sağlanmalı. Böylece hem gençlerimizi iş sahibi yapar hem de Suriyelilerin memleketlerine dönüşünü hızlandırmış oluruz” diye konuştu. 
İŞADAMLARI YABANCILARIN GİTMESİNİ İSTEMİYOR
Sevilgen, “Şuan işadamları açıkça söyleyemeseler bile kesinlikle yabancı uyruklu insanların gitmelerini istemiyor. Çünkü ağır iş yükünü yabancılar karşılıyor. Bir yerlerden artık başlamak lazım. Suya bırakılan bir yaprak nereye giderse biz de oraya gitmeyelim, yaprağı istediğimiz yere hep beraber götürelim” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Editör: TE Bilisim