Türkiye genelinde sayıları 100 bini geçen güzellik salonları ile ilgili geçen yıl Ekim ayında çıkan kritik karar tartışılmaya devam ediyor. 2017’de açılan ve Ekim 2021’de sonuçlanan davanın ardından Danıştay tarafından verilen karara göre artık güzellik salonlarında foto epilasyon gibi bazı tıbbı cihazlar kullanılamayacak. 
Güzellik salonu işletmecilerini mağdur eden karara Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir de tepki gösterdi. Binlerce güzellik salonu işletmecisinin ekmeğini botoks, dolgu, dermapen, lazer epilasyon gibi hizmeti vererek kazandığını vurgulayan Demir, “Bu hizmetler için milyarlarca liralık cihazlar, makinalar alınmış durumdadır. Şimdi bu hizmetlerin yasaklanması demek bu cihazların çöp olması demektir. Binlerce kişinin de işsiz kalması demektir.  Anayasamızın 173. Maddesinde ‘Devlet, esnaf ve sanatkârı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır’ denilmekte. Tam da bu yüzden, 31 Aralık 2021 tarihinden önce işyeri açanların bu uygulamadan muaf tutulması adına, gerekli kanuni düzenlemenin yapılarak, esnaflarımızın kazanılmış haklarının geri verilmesi gerekmektedir. Antalya Esnaf Odaları Birliğimiz aracılığı ile gerekli girişimde bulunduk” dedi. 
DANIŞTAY EKİM AYINDA İPTAL ETMİŞTİ!
Türk Dermatoloji Derneği ile Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği, güzellik salonlarında epilasyon cihazlarının kullanımına imkân veren yönetmeliğin iptali için 2017 yılında açtığı dava Ekim 2021’de sonuçlanmıştı. 
Danıştay Onuncu Daire, Dermatolog ve estetik cerrahların açtığı davada, güzellik salonlarında birtakım cihazların kullanılmasına izin veren yönetmeliği iptal ederek 30 Mart 2017’de Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin iki maddesini de iptal etmişti. 
İptal gerekçesi kararda şöyle yer aldı: “Cihazın, tıp yeterliliği olmayan kişilerce kullanımı ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Lazer Epilasyon, foto epilasyon, cilt bakımı gibi hizmetler, dermatolog ve estetik cerrahi uzmanlarca veriliyor...” – Haber Merkezi