Uzun yıllardır Turkish Real Estate Alanya isimli şirketi ile Alanya’da emlakçılık yapan Sadullah Saltalı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde yer alan internette gayrimenkul satışına yönelik düzenlemeye tepki gösterdi. 
İnternetteki gayrimenkul satış ve kiralama ilanlarına ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığına (GİB) bildirimde bulunma yükümlülüğü getiren düzenlemenin söylenen aksine emlakçıyı koruma altına almadığını vurgulayan Saltalı, “Vallahi ben bizim devleti anlamıyorum. Emlakçı arkadaşları da anlamıyorum. Zaten evinden satış - kiralama yapan kaçak emlakçılar internet satış sitelerinden yapmıyor ki, sosyal medyadan yapıyor. Adam işini görüyor” dedi. 
GÜYA SAVAŞTAN KAÇMIŞ, DAİRE SATIYOR!
İki örnek vererek açıklamasına devam eden Saltalı, “Kazakistanlı gelmiş buraya, ülkesindeki insanlara beni kötüleyerek Türk emlakçısını, müteahhidini kötüleyerek daire satıyor. Ukraynalı gelmiş, güya savaştan kaçmış, altında en lüks araba, gitmiş bir siteden yer kiralamış, oradan Rusça konuşanlara daire satıyor. ‘Emlakçıya gidip komisyon vermeyin, bana 200 Euro verin ben sizi direkt sahibine götüreceğim diyor. Alıyor götürüyor, müteahhit ile sözleşmeyi yaptırıp yüzde 15 komisyonunu alıyor. Ondan sonra devlet beni korumuş oluyor. Devletin beni koruduğu falan yok” diye konuştu. 
KAPICI BİLE EMLAKÇIDAN ÇOK SATIYOR
“Emlakçılık yasası böyle çıkarılmaz” diyen Saltalı, 2006 yılından bu yana Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (ALTSO) belgeli emlakçı olduğunu ancak ne devlet, ne belediyeler, ne ALTSO, ne esnaf sanatkârlar, ne vatandaşlar tarafından korunmadığını ifade etti. Saltalı, “Site yöneticileri, kapıcıları benden daha çok daire satıyor. Yoldaki simitçi bile benden daha çok daire satıyor. Alın başınıza çalın çıkardığınız yasayı. Beni korumuyor, sadece 3-5 kişiyi kayıt altına alıyor” dedi. 
SİCİL NUMARASI OLMAYAN SATIŞ YAPAMASIN
Çözümün tapu dairesinde emlakçının sicil numarası olmadan emlak satışının yasaklanması olduğunu söyleyen Saltalı, “Bu kadar basit. Gör bakalım vergi kaçıyor mu, emlakçının değeri artıyor mu, gayrimenkulün hakkı korunuyor mu?  Hâlâ ‘Millet nasıl çalsın, hangi yoldan götürsün, götürürken biz yönümüzü hangi tarafa dönelim, tepkiler çoğalınca bir şeyler yazıp yaranmışlık yapalım’ diye devlet kanun çıkarıyor. Söylenecek çok şey var da dilim varmıyor” şeklinde konuştu. 
SİZ KURBAN OLUN EMLAKÇILARA
Bir ay içinde başından geçen 3 olayı anlatan Saltalı, satışı için anlaştığı dairelerin sahiplerinin de fiyatları değiştirerek veya daha sonra satıştan vazgeçerek kendisini mağdur ettiğini aktardı. Saltalı, “Bu anlattığım hikâyeler sadece 30 gün içinde gerçekleşti. Bir de öncesini anlatsam… Emlakçının trajedisi bitmiyor. Hayatımız berbat. Bir ayda satıcıdan gördüğüm yanlışı, hak yemeyi, mağduriyeti, ben bir müşterime bile yapmıyorum. Millet ağzını açtığı zaman ‘emlakçı dolandırıcı, kötü, yalancı’. Siz kurban olun emlakçıya. Bizim hepimiz peygamber gibi adamız. Ama bizi yoldan siz çıkartıyorsunuz. Böyle böyle tecrübe… Tecrübe yenilen kazıkların toplamıdır. Nereye kadar dayanacağız bilmiyorum, artık son noktadayız. Allah bütün emlakçıların işini gücünü rast getirsin” dedi. – Kemal Cengiz