Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Antalya ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. 
“BÖLGEDE ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTACAK”
Alanya'da 26 bin 500 dekarlık zirai arazinin modern borulu sistemle sulanmasını sağlayacak olan Dim Barajı Sulaması 2. Kısım inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Projenin tamamlanmasıyla birlikte Alanya'da bulunan 26 bin 500 dekarlık tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapılacak olup, iş kapsamında 21 bin 750 dekarlık alan sulamaya açıldı. Bölgede yapılacak sulu tarım ile 2023 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 231 Milyon 372 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor. Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede ürün çeşitliliği artacak ve tarıma dayalı sanayi gelişerek bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine katkı sağlanacak” dedi. 
2024 YILINDA TAMAMLANACAK
Dim Barajı Sulaması 2. Kısım işi kapsamında 33 bin 920 metre ana boru hattı ve 46 bin 157 metre yedek boru hattı olmak üzere toplam 80 bin 77 metre boru hattı yapılacak. Ana boru hattında 20 bin 100 metre çelik ve 3 bin 200 metre HDPE olmak üzere toplam 23 bin 300 metre boru imalatı tamamlandı. Yedek boru hatlarında ise 5 bin 991 metre çelik ve 18 bin 574 metre HDPE olmak üzere toplam 24 bin 565 metre boru imalatı tamamlandı. Kalan boruların döşenip sanat yapılarının tamamlanması ile birlikte işin 2024 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. – Haber Merkezi

Ticarette tehlike çanları: kurulan azaldı, kapanan arttı Ticarette tehlike çanları: kurulan azaldı, kapanan arttı